aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα στον ΑΠΟΕΛ

Τώρα αρχίζουν τα πιο δύσκολα στον ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ασφαλώς και δεν περίμενε κανείς το παιχνίδι με την Τότεναμ για να καταλάβει πως ο ΑΠΟΕΛ δεν μασάει στα (πολύ) δύσκολα ή δεν σηκώνει εύκολα λευκή σημαία. Προφανώς και οι πλείστοι ποδοσφαιριστές έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και το απέδειξαν άλλη μια φορά στο πιο υψηλό επίπεδο, παρά την ήττα.

Το έκαναν εδώ που τα λέμε και στην πρεμιέρα στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Ρεάλ μέσα στο «σπίτι» της, αλλά η εκτελεστική δεινότητα του Κριστιάνο Ρονάλντο, όπως και αυτή του Χάρι Κέιν προσφάτως με τους «πετεινούς» τούς έκαναν τη μεγάλη ζημιά. Οι πρωταθλητές μας ναι μεν πρόσεξαν την άμυνά τους, αλλά ταυτόχρονα απείλησαν και αν ήταν πιο προσεκτικοί, θα μπορούσαν να σκοράρουν τουλάχιστον ένα τέρμα. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, κέρδισαν (με το σπαθί τους) το χειροκρότημα από την εξέδρα.

Το παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, όμως, ακολούθησαν δύο «σφαλιάρες» για τον ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα, με την επιστροφή στην κυπριακή πραγματικότητα να μην είναι ομαλή. Για να ακριβολογούμε, ήταν προβληματική έως απογοητευτική. Η ομάδα εν ολίγοις παρουσιάστηκε με δύο όψεις. Από τα «μπράβο» που απέσπασε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»… προσγειώθηκε στην γκρίνια, απόρροια της ήττας από την Ανόρθωση (0-1) και της ισοπαλίας με τον Άρη (0-0).

Προπονητικά, λοιπόν, τα πιο δύσκολα για τον Γιώργο Δώνη δεν ξεκίνησαν από την αναμέτρηση με την Τότεναμ ή λίγο πιο πριν. Για να ακριβολογούμε, αρχίζουν από το παιχνίδι με την Αλκή Ορόκλινη το βράδυ της Κυριακής στο στάδιο «Αμμόχωστος», σ΄ ένα 90λεπτο κατά το οποίο η επιστροφή σε νικηφόρα τροχιά αποτελεί κάτι περισσότερο από αδήριτη ανάγκη. Τρίτο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα δεν «παίρνει» τους γαλαζοκίτρινους, όπως και η διεύρυνση του στατιστικού που λέει ότι δεν σκόραραν σε τέσσερα σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Για κάθε προπονητή είναι πάντα πιο δύσκολο να διαχειριστεί το «πρέπει» της νίκης, από το «πρέπει» της αποφυγής μιας βαριάς ήττας. Τακτικά είναι πιο βατό να διαχειριστείς ένα παιχνίδι που αμύνεσαι μαζικά και που αν χάσεις με μικρό σκορ, κερδίζεις τις εντυπώσεις, από έναν αγώνα στον οποίο καλείσαι εσύ να διασπάσεις μια κλειστή (προφανώς) άμυνα και να έχεις αποτύχει αν δεν κερδίσεις.

Οπότε, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος τη σημασία του αγώνα στο στάδιο της Λάρνακας, αλλά και τις ιδιαιτερότητές του. Παρά την κούραση ή τα αγωνιστικά προβλήματα, οι φίλοι της ομάδας θέλουν να δουν μια πειστική αντίδραση από τους ποδοσφαιριστές απέναντι στην Αλκή, η οποία σε πέντε αναμετρήσεις δέχθηκε μόλις μια ήττα. Αυτήν με την Ανόρθωση (0-1) με αυτογκόλ του τερματοφύλακά της, κάτι που κρούει ακόμη πιο δυνατά το καμπανάκι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ