aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤον ξέρει, τον πιστεύει και επενδύει

Τον ξέρει, τον πιστεύει και επενδύει

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο προγραμματισμός στον ΑΠΟΕΛ τρέχει με χίλια! Ο σύλλογος της Λευκωσίας προχώρησε χθες στην έκτη μετεγγραφή ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και τρίτης που αφορά Κύπριο παίκτη. Μετά την προσθήκη των Μίκαελ Ποτέ, Χεσούς Ρουέδα, Ραφαέλ Ρόμο, Μηνά Αντωνίου και Κύπρου Χριστοφόρου, οι γαλαζοκίτρινοι πίστωσαν στο ταμείο της αγγλικής Γουόλσολ 120.000 ευρώ και εξασφάλισαν τα δικαιώματα του διεθνούς μεσοεπιθετικού Ανδρέα Μακρή! Υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Η επιτροπή προγραμματισμού έκρινε πως ο πρώην άσος της Ανόρθωσης αφενός πληροί τα κριτήρια για να αποτελέσει μέρος του έμψυχου δυναμικού και αφετέρου ότι έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να βοηθήσει άμεσα την ομάδα. Ο Μακρής μπορεί να δώσει λύσεις αγωνιζόμενος στα επιθετικά άκρα και ασφαλώς, όταν παραστεί ανάγκη έχει την ικανότητα να χρησιμοποιηθεί είτε στην κορυφή της επίθεσης είτε λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο.

Δηλαδή, πρόκειται για ένα πολυεργαλείο στη μεσοεπιθετική γραμμή και αναμφιβόλως, έχει όλο το μέλλον μπροστά του προκειμένου σε ένα ανταγωνιστικό σύνολο να βελτιωθεί περισσότερο και να προχωρήσει. Το γεγονός πως είναι μόλις 21 ετών, βεβαίως, έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε ο ΑΠΟΕΛ να κινηθεί για την απόκτησή του. Εκτός από τις άμεσες λύσεις που μπορεί να δώσει, σε περίπτωση που διακριθεί στην ομάδα της Λευκωσίας θα συγκεντρώνει αυτομάτως πολλές πιθανότητες μεταπώλησης.

Αγωνιζόμενος στην Πάφο τη σεζόν 2012-13 είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις, γι’ αυτό και στην Ανόρθωση είχαν επενδύσει πάνω του. Και ο Μακρής άρπαξε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες και είχε δικαιώσει  όσους πίστεψαν σε αυτόν. Αγωνιζόμενος για τρία συναπτά έτη στον σύλλογο της Αμμοχώστου μέτρησε 83 αγώνες πρωταθλήματος και 8 κυπέλλου, πετυχαίνοντας 21 γκολ, με πιο παραγωγική του σεζόν να είναι το 2014-15, όταν σε 30 παιχνίδια στο πρωτάθλημα χρίστηκε 13 φορές σκόρερ.

Τότε, είχε καταφέρει να κινήσει το ενδιαφέρον ξένων συλλόγων που παρακολουθούσαν την εξέλιξή του και πέρσι το καλοκαίρι η Γουόλσολ «έσκασε» 200 χιλιάρικα στην Ανόρθωση για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Στον αγγλικό σύλλογο έπαιξε σε 32 αγώνες πρωταθλήματος και 3 κυπέλλου, πετυχαίνοντας 1 γκολ. Είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές ομάδες, μετρώντας συνολικά 25 αγώνες και 5 τέρματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ