aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤον ΑΠΟΕΛ δεν τον ξεγράφεις και με τον Τραμετσάνι δεν τον βαριέσαι  

Τον ΑΠΟΕΛ δεν τον ξεγράφεις και με τον Τραμετσάνι δεν τον βαριέσαι  

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος γύρος πρωταθλήματος, Σούπερ Καπ, προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ για να κάνει ο ΑΠΟΕΛ την πρώτη πειστική νίκη και εμφάνισή του στη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η ευρεία νίκη με 5-1 επί του Απόλλωνα είναι από αυτές που αλλάζουν ισορροπίες και δεδομένα σε ένα πρωτάθλημα μακράς διάρκειας που ο νικητής δεν αναδεικνύεται ούτε τον Οκτώβρη, ούτε τον Νοέμβρη, ούτε τον Δεκέμβρη, αλλά τον Μάη.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχασε το πρωτάθλημα στην αρχή της σεζόν, ούτε το κέρδισε επειδή νίκησε τον Απόλλωνα. Η επιτυχία επί των γαλάζιων και η εικόνα του ΑΠΟΕΛ δίνει αυτοπεποίθηση σε όλους στον «Αρχάγγελο», πίστη σε ολόκληρο το οικοδόμημα (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, παίκτες και οπαδούς) για τις δυνατότητες της ομάδας και επιβεβαίωσε το «μέταλλο» με το οποίο είναι φτιαγμένη.

Διαβάστε επίσης: Ένας «κανονικός» προπονητής που τολμά, επινοεί και… ρεφάρει

Όσοι πίστεψαν ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει την ποιότητα ή τα κότσια να πετύχει τον άθλο της κατάκτησης έβδομου συνεχόμενου πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία κυπριακής ομάδας, το βράδυ της Δευτέρας αν δεν αναθεώρησαν σίγουρα έκαναν δεύτερες σκέψεις.

Οι εξάκις σερί πρωταθλητές απέδειξαν πολλάκις τα προηγούμενα χρόνια ότι την κατάλληλη στιγμή βρίσκουν τον τρόπο να πάρουν τα «μεγάλα» ματς. Φέτος το έκαναν για πρώτη φορά με τον Πάολο Τραμετσάνι να «οδηγεί» μαεστρικά την ομάδα του από τον πάγκο.

Ο Ιταλός παρέταξε μία ενδεκάδα κάνοντας όλους να ψάχνουν να βρουν τη σωστή διάταξη, αφού ήταν βέβαιο ότι το πλάνο που έδωσε επισήμως ο ΑΠΟΕΛ με τον Καζού ανασταλτικό μέσο δεν μπορούσε να ισχύει. Φυσικά με τον Τραμετσάνι όλα ήταν πιθανά. Σάμπως περίμενε κανείς πριν τον ερχομό του Ιταλού ο Νατέλ να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή σε ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Απόλλων;

Διαβάστε επίσης: Η κριτική της διαιτησίας – Τα πέναλτι, η αποβολή και οι κόκκινες που δεν δόθηκαν

Ο 48χρονος τεχνικός έλυσε το επιθετικό πρόβλημα του ΑΠΟΕΛ χωρίς να έχει καθαρό επιθετικό στο γήπεδο! Στην πρώτο αγώνα που είχε διαθέσιμο τον Ενσούε ρίσκαρε επιλέγοντας σχηματισμό 3-5-2 με τους Ενσούε-Καζού σε ρόλο μπακ-χαφ και τους Νατέλ-Τάαμαρι επιθετικούς μπροστά από την τριάδα Μοράις-Ζαχίντ-Ντε Βινσέντι.

Ο Τραμετσάνι «διάβασε» πολύ καλά το παιχνίδι του Απόλλωνα, έκλεισε τους διαδρόμους από τα πλάγια και έδωσε εντολή το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ να μεταφέρεται γρήγορα στους επιθετικούς, οι οποίοι με την ταχύτητα και την τεχνική τους κατάρτιση έκαναν τη δουλειά, χωρίς να χρειαστεί οι γαλαζοκίτρινοι να παίξουν κόντρα σε οργανωμένη άμυνα.

Διαβάστε επίσης: «Φωτιά» στα ψηλά στο τέλος του Α’ γύρου, χωρίς πρωταθλητή χειμώνα

Εν κατακλείδι ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε κόντρα στον Απόλλωνα να «ζεστάνει» τους οπαδούς του, να ανυψώσει το ηθικό του και να επαναβεβαιώσει ότι κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράφει στην υπόθεση τίτλος. Από την πλευρά του ο Τραμετσάνι με τις εμπνεύσεις κάθε βδομάδα απέδειξε ότι είναι προπονητής που περνάει σταδιακά τη δικιά του ταυτότητα στην ομάδα, επιβραβεύει σε κάθε αγώνα τους ποδοσφαιριστές που ο ίδιος θεωρεί ότι δουλεύουν στο 100% των δυνατοτήτων τους, ενώ με αυτόν αυτόν στον πάγκο ποτέ δεν βαριέσαι γιατί τίποτα δεν είναι το ίδιο με την προηγούμενη βδομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ