aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤόμας Κρίστιανσεν: Ξέρω τι έκανες τον Χειμώνα του 2000 (pics & video)

Τόμας Κρίστιανσεν: Ξέρω τι έκανες τον Χειμώνα του 2000 (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Εποχή: Χειμώνας. Ημερομηνία: 13-02-2000. Τοποθεσία: Νέα Σμύρνη. Αγώνας: Πανιώνιος – Ολυμπιακός. Αποτέλεσμα: 0-1.

Παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου πριν από 16 χρόνια. Ο Τόμας Κρίστιανσεν αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό Πειραιώς για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής. Ο Δανός, νυν τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, φορούσε (τότε) τη φανέλα του Πανιωνίου και η ομάδα του υποδέχθηκε τους ερυθρόλευκους στη Νέα Σμύρνη. Συμπαίχτης του Χρίστου Κόντη πέρασε στο 60ο λεπτό στο παιχνίδι στη θέση του Σοκολόφσκι, όμως δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα.

Ο Ολυμπιακός πήρε μία καθοριστική νίκη στον δρόμο για το τέταρτο σερί πρωτάθλημα μετά τα πέτρινα χρόνια. Με γκολ του Ζάχοβιτς στο 92′ κέρδισε με 0-1 και διατηρήθηκε στην κορυφή, 1 βαθμό μπροστά από τον Παναθηναϊκό του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα.

«Κακός και τυχερός εκείνη τη μέρα ο Θρύλος του Μπιγκόν, γλύτωσε στις καθυστερήσεις, ενώ ο Πανιώνιος είχε και ευκαιρίες με τον επιστρέψαντα από την Ισπανία Μίλινκο Πάντιτς. Ίσως η σημαντικότερη προσφορά του Ζάχοβιτς στον Θρύλο, σε αυτόν τον σκάρτο έναν χρόνο που έμεινε στα μέρη μας», έγραψαν τότε οι ελληνικές εφημερίδες.

Μεθαύριο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Κρίστιανσεν θα αντιμετωπίσει ξανά τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με την ιδιότητα του προπονητή. 16 ολόκληρα χρόνια μετά από εκείνον τον αγώνα έχει μία ευκαιρία για… εκδίκηση. Φυσικά λίγοι θα θυμούνται την παρουσία του στον Πανιώνιο, όμως ο ίδιος δεν ξεχνά τον ένα χρόνο που αγωνίστηκε στη Νέα Σμυρνη.

Τα στιγμιότυπα από εκείνο το παιχνίδι.

Συλλεκτικές φωτογραφίες εκείνης της εποχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ