aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛTo who is who των δύο πιθανών αντιπάλων των πρωταθλητών μας!

To who is who των δύο πιθανών αντιπάλων των πρωταθλητών μας!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Όπως έγινε γνωστό, ο ΑΠΟΕΛ στην έναρξη του φετινού ευρωπαϊκού οδοιπορικού του (β’ προκριματικός γύρος Τσάμπιονς Λιγκ) θα παίξει με την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Δε Νιου Σεντς (Ουαλία) – Τρε Πένε (Σαν Μαρίνο) οι οποίες αγωνίζονται στον α’ προκριματικό γύρο.

Πιο κάτω η ιστοσελίδα μας σας παραθέτει κάποια στοιχεία για τις δύο αυτές ομάδες.

ΔΕ ΝΙΟΥ ΣΕΝΤΣ (THE NEW SAINTS OF OSWESTRY TOWN & LLANSANTFFRAID FOOTBALL CLUB)

Στη λήξασα σεζόν του ουαλικού πρωταθλήματος, κατέκτησε τον τίτλο με 64 πόντους, εφτά περισσότερους από την δεύτερη ομάδα Μπάλα Τάουν. Mε βάση την βαθμολογία της UEFA είναι η πιο δυνατή ομάδα του πρώτου προκριματικού, αφού έχει 5.200 βαθμούς. Είναι 256η στην κατάταξη της UEFA.

Είναι ένας βρετανικός πλήρως επαγγελματικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που εκπροσωπεί την πόλη Λανσάντφρεντ-υμ-Μεχάιν στο Πόουις της Ουαλίας και την πόλη Όσβεστρι στο Σρόπσαϊρ της Αγγλίας (οι δύο περιοχές απέχουν 8 μίλια – 13 χλμ.). Αγωνίζεται στην Ουαλική Πρέμιερ Λιγκ. Από το 1997 έως το 2006, η ομάδα ήταν γνωστή ως Τόταλ Νέτγουορκ Σολούσιονς ΦΚ (Total Network Solutions FC).

Οι εντός έδρας αγώνες της ΤΝΣ διεξάγονται στο Παρκ Χαλ στο Σριούσμπερι, αφού μεταφέρθηκε εκεί από το Λανσάντφρεντ-υμ-Μεχάιν. Το Παρκ Χαλ έχει χωρητικότητα 2.000 θεατών περίπου και υπάρχουν σχέδια για την αναβάθμιση του με 3.000 θέσεις στο μέλλον. Ο κύριος χορηγός του συλλόγου είναι η πρώην Healthpoint τώρα Ltd -. Derma V10 Range.

Η πρώτη εμφάνιση του συλλόγου είναι οι φανέλες με πράσινο και λευκό σε οριζόντιες ρίγες, άσπρα παντελόνια και κάλτσες. Η δεύτερη εμφάνιση είναι μπλε φανέλες, παντελόνια και κάλτσες.

Προπονητής της είναι ο Άγγλος Γκρεγκ Χάρισον (38 χρόνων) που είναι στην ομάδα από το 2011/12. Το ρόστερ της αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από Ουαλούς, Σκωτσέζους και Άγγλους παίκτες. Πρόκειται για ομάδα η οποία κατακτά τον τίτλο τα τελευταία πέντε σερί χρόνια, ενώ στο παλμαρέ της μετυράει συνολικά δέκα πρωταθλήματα και έξι συνολικά (στις τρεις τελευταίες σεζόν έκανε νταμπλ αφού κατέκτησε και το κύπελλο.

Πέρσι στο Τσάμπιονς Λιγκ απέκλεισε την B36 Τόρσαβν των Νησιών Φαρόε (νίκες 1-2, 4-1) στον πρώτο προκριματικό και αποκλείστηκε από την Βίντεοτον Ουγγαρίας στον δεύτερο (ήττα 0-1 και ισοπαλία 1-1).

ΤΡΕ ΠΕΝΕ (SOCIETA POLISPORTIVA TRE PENNE OF SAN MARINO)

H Τρε Πένε σχεδόν… δεν υπάρχει, αφού είναι είναι η πιο αδύνατη ομάδα του πρώτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Και αυτό καθώς μετράει 1.316 βαθμούς, ενώ είναι 434η στην κατάταξη της UEFA. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος τερμάτισε πρώτη στο Β’ γκρουπ και στα πλέι οφ πήγε μέχρι τον τελικό όπου κέρδισε την Λα Φιορίτα με 3-1 και πήρε τον τίτλο.

H τελευταία φορά που έπαιξε στην Ευρώπη καταγράφεται τη σεζόν 2013-14 όπου στον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείστηκε από την Σιράκ (ήττα 0-3 και νίκη 1-0). Ιδρύθηκε το 1956 και έχει τρία πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα, ενώ ελάχιστη είναι η εμπειρία της -όπως είναι εύκολα αντιληπτό- στα Ευρωπαϊκά κύπελλα (συνολικά μετράει μόλις οκτώ αγώνες!).

Προπονητής της είναι ο Μόρις Ταμπουρίνι και πρόεδρός της ο Αντρέα Ντέλα Μπάλντα. Το γήπεδο της είναι το Στάντιο Φόντε ντελ’ Όβο χωρητικότητας μόλις 1.000 θεατών. Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από ποδοσφαιριστές καταγωγής από το Σαν Μαρίνο, ενώ υπάρχουν λίγοι Ιταλοί και ένας Ρώσος.

The New Saints49673

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ