aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο «τριφύλλι» στα ημιτελικά με διπλή νίκη

Το «τριφύλλι» στα ημιτελικά με διπλή νίκη

Η Ομόνοια συνεχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της στο Κύπελλο. Οι «πράσινοι» μετά από ένα επαναληπτικό προημιτελικό με πλούσιο θέαμα κέρδισαν στο «Ελευθέρια» το πολύ καλό ΑΠΟΕΛ με 3-1. Σε συνδυασμό με την νίκη της Τρίτης με 1-3 στο Λευκόθεο πέρασαν στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσουν την Αναγέννηση.

Το αιώνιο ντέρμπι ήταν εξαιρετικό στο πρώτο σετ. Οι  δυο ομάδες εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία μέχρι τα μέσα του σετ. Η Ομόνοια κατόρθωσε να ξεφύγει με 19-13, αλλά ένα ντεμαράζ του ΑΠΟΕΛ και σειρά λαθών των πρασίνων έβαλαν τους γαλαζοκίτρινους στο σετ 19-17.

Ένα λάθος κάρφωμα του Γεωργίου και μια κακή υποδοχή του Κολά έδωσαν την ευκαιρία στην Ομόνοια (σ.σ. ο Λαμπ μοίρασε ωραία το παιχνίδι) να ξεφύγει και να πάρει το σετ με 25-19 και το προβάδισμα με 1-0.

Ακόμα καλύτερο με πολλές ανατροπές και σασπένς ήταν το δεύτερο σετ. Η Ομόνοια ξέφυγε με 14-11, αλλά το ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά επανήλθε και με δικό του σερί (πολλά λάθη) της Ομόνοιας επανήλθε και προηγήθηκε 18-23.

Το τάιμ  άουτ του Σάββα Σάββα και η είσοδος του Φερέιρα στον αγώνα βοήθησαν την Ομόνοια που βρήκε λύσεις στο μπλοκ και στο σερβίς μειώνοντας σε 21 -23. Το ΑΠΟΕΛ όμως δεν λάθεψε και πήρε το  σετ 21-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1 δίνοντας άλλη τροπή στην πρόκριση.

Το πολύ καλό ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ στο τρίτο σετ (προηγήθηκε 02-04) με αρκετά καλό τον Βέρντι δεν είχε συνέχεια.  Η Ομόνοια βρήκε τον ρυθμό της και με την άνοδο του Ροντρίγκο προηγήθηκε με 14-10 και 21-12. Με πολύ καλά τελειώματα οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν το σετ με 25-16 να προηγηθούν με 2-1  και μαζί την πρόκριση.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν στο τέταρτο σετ χωρίς άγχος , αφού η πρόκριση κρίθηκε και πρόσφεραν ωραίο θέαμα. Ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε με 14-18, αλλά η Ομόνοια αντέδρασε και πήρε το σετ με 25-22. Ομολογουμένως ήταν το θεαματικότερο σετ  του προημιτελικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ