aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο θερμόμετρο χτυπά κόκκινο!

Το θερμόμετρο χτυπά κόκκινο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με φόντο τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ δίνει νέο ραντεβού με την ιστορία του, αύριο βράδυ (21:45, απευθείας από Cytavision1) με αντίπαλο τη Σλάβια. Κόντρα στους Τσέχους που θα έχουν στο πλευρό τους σχεδόν 20.000 φίλους τους, στην ομάδα του Γιώργου Δώνη αισιοδοξούν πως θα συνεχίσουν ακάθεκτοι την εντυπωσιακή πορεία που οδηγήσει στους χλιδάτους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι γαλαζοκίτρινοι αναγνωρίζουν ότι η αντίπαλος εντός έδρας έχει μεγαλύτερη δυναμική σε σχέση με τα εκτός έδρας ματς, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν τους φοβίζει. Αναμφισβήτητα το παιχνίδι είναι δύσκολο, κάτι που αντιλαμβάνονται, γι’ αυτό και παρουσιάζονται πανέτοιμοι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο αντιπαραθέτοντας – όπως και στα προηγούμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια – πίστη, θέληση, πάθος και ψυχή, στοχεύοντας στη σωστή διαχείριση της νίκης του πρώτου αγώνα (2-0).

Ο ΑΠΟΕΛ θα έχει ως βασικό μέλημα να κρατήσει τους ερυθρόλευκους της Πράγας όσο γίνεται μακριά από την εστία του Μπόι Βάτερμαν και να μην τους επιτρέψει να αναπτύξουν ξέφρενο ρυθμό, πιέζοντας από ψηλά. Θα προσπαθήσει να θέσει όσο γίνεται περισσότερα εμπόδια στο δρόμο των Τσέχων, που όπως φάνηκε από τις δηλώσεις τους δεν υποτιμούν τους πρωταθλητές μας.

Ο Θρύλος όπως και να ’χει, βρίσκεται μπροστά σε μία νέα τεράστια πρόκληση. Τα κίνητρα είναι πολλά, πάρα πολλά. Και δεν περιορίζονται στα λεφτά. Είναι κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει σε ευρωπαϊκά παιχνίδια κι ένα επιπρόσθετο κίνητρο είναι παίζει σ’ ένα γήπεδο σχεδόν κατάμεστο. Στοιχεία, που λειτουργούν από μόνα τους ως ψυχολογικό «ντομπάρισμα». Το κλίμα ένα εικοσιτετράωρο πριν από τον αγώνα είναι θαυμάσιο και όλοι ζουν και αναπνέουν για τη νέα μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη, με τις εντολές του Δώνη να πέφτουν «βροχή».

Ο Ελλαδίτης προπονητής εφιστά διαρκώς την προσοχή των παικτών του και ζητά απόλυτη αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία, προκειμένου να επιτευχθεί η πρόκριση. Τους επισημαίνει τα λάθη που παρατήρησε στον πρώτο αγώνα καθώς επίσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να παρουσιαστούν πιο βελτιωμένοι στη ρεβάνς. Πιστεύει στις δυνατότητες όλων των παικτών που έχει στο έμψυχο δυναμικό. Γι’ αυτό και περνά το «ισχυρό» μήνυμα πως μπορούν να σκοράρουν και στην «Έντεν Αρένα» και ότι εάν φτάσουν σε μία από τις πολύ καλές εμφανίσεις θα προκριθούν.

Εξάλλου, ο ΑΠΟΕΛ τα κατάφερε απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους εκτός έδρας, κάτι που «φωτογραφίζει» ότι έχει την ικανότητα να στριμώξει και να βάλει δύσκολα στην ομάδα του  Γιάροσλαβ Σιλχάβι. Απέδειξε πως μπορεί να διαχειριστεί το σκορ του πρώτου αγώνα και να απογειωθεί για τέταρτη φορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαθέτει και την ποιότητα και τον προπονητή που θα τον καθοδηγήσει στο θρίαμβο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ