aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο θαυμάσαμε από την τηλεόραση

Το θαυμάσαμε από την τηλεόραση

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

ACTIVE RADIO: ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ (17.00-19.00). ΤΗΛ. 22 -744744

Πέρσι, τέτοια εποχή, η απουσία του Στάθη Αλωνεύτη από την ενδεκάδα αποτελούσε μείζων θέμα στα social media, αλλά και γενικότερα στα ρεπορτάζ της ομάδας. Ο Τόμας Κρίστιανσεν τον είχε χρησιμοποιήσει για επτά λεπτά στο πρώτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι απέναντι στην TNS και μετά τον… ξέχασε στον πάγκο. Ούτε στο πρωτάθλημα σκέφτηκε ποτέ να τον χρησιμοποιήσει και η αντίδραση των φίλων του ΑΠΟΕΛ έγινε εντονότερη. Πήρε λίγο χρόνο περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και ουσιαστικά άρχισε να αποτελεί ουσιαστικό μέρος της ομάδας μέσα Οκτωβρίου.

Αντίστοιχα, φέτος, ο Μάριο ΜπέΙν, όχι μόνο τον ξέχασε αλλά έδειξε να μην τον υπολογίζει κιόλας. Ούτε δευτερόλεπτο επί δικής του –σύντομης- θητείας δεν πάτησε γρασίδι. Η ιδιοσυγκρασία του Αλωνεύτη είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στον εαυτό του να εκτίθεται με γκρίνια ή ενέργειες που ίσως του κοστίσουν την υστεροφημία του. Είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που συνεχίζουν να δουλεύουν αγόγγυστα στις προπονήσεις  –αν χρειαστεί – να είναι έτοιμοι. Το έπραξε και με το Δώνη.

Το ταλέντο του σπάνια το συναντάς. Στα 34 του δείχνει ακόμη πόσο πολύτιμος ποδοσφαιριστής είναι. Την περασμένη Τρίτη μας θύμισε ξανά τους λόγους που αγαπήσαμε το ποδόσφαιρο. Ότι αξίζει κάποιος να πληρώσει εισιτήριο για να παρακολουθήσει μια Ευρωπαϊκή αναμέτρηση. Αν και τα εισιτήρια ήταν λίγα (13.065), όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο θα πρέπει να απόλαυσαν το εκστατικό του τέρμα. Έκπαγλου ομορφιάς. Να σκεφτεί κανείς το θαυμάσαμε από την τηλεόραση, πόσο μάλλον εκείνοι που ήταν σε απόσταση μερικών μέτρων.

Δεν είναι μόνο το γκολ κόσμημα για τον ίδιο, το σύλλογο, την πατρίδα του. Ήταν η γενική παρουσία του, που ακόμη έχει το σθένος να ανταποκρίνεται σε τόσο ψηλό επίπεδο. Ο Δώνης τον πίστεψε, εκείνος ανταποκρίθηκε στο έπακρο. Μπορεί να μην είναι σε θέση σε αυτή την ηλικία να βγάλει ψηλή απόδοση 50 και βάλε αγώνες, αλλά δεν παύει να παραμένει μια σταθερή αξία εδώ και σχεδόν 15 χρόνια στο Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Παραμένει η ήρεμη δύναμη της ομάδας του. Υπάρχει εσωτερική ενέργεια η οποία εξωτερικεύεται στον αγωνιστικό χώρο και όταν αυτό συμβεί το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η αλήθεια είναι πως αδηφάγος χρόνος κανένα δεν αφήνει ανεπηρέαστο. Στην περίπτωση του Αλωνεύτη υπάρχουν ακόμη ποδοσφαιρικά ψήγματα ομορφιάς που μπορεί να μας τα προσφέρει. Το απέδειξε και με τη Σλάβια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ