aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο ταξίδι στη Λευκωσία για Πίντο και οι δύσκολοι μήνες μετά τον ΑΠΟΕΛ

Το ταξίδι στη Λευκωσία για Πίντο και οι δύσκολοι μήνες μετά τον ΑΠΟΕΛ

Αφιέρωμα στον Έλιο Πίντο παρουσιάζει η οπαδική ιστοσελίδα της Λέγκια, legionisci.com. Ο Πορτογάλος μέσος που στέφθηκε πρωταθλητής με τον Απόλλωνα το 2006 και ακολούθως έζησε σπουδαίες στιγμές στον ΑΠΟΕΛ με τίτλους και την ιστορική πρώτη πρόκριση της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ περιέγραψε μεταξύ άλλων τους δύσκολους πρώτους μήνες που πέρασε στην Πολωνία, όταν πήρε μετεγγραφή στη Λέγκια το 2013.

«Οι πρώτοι 2-3 μήνες ήταν δύσκολοι για μένα. Το παιχνίδι ήταν πιο γρήγορο και πιο δυνατό απ’ ότι στην Κύπρο. Επίσης, δεν ήταν εύκολο ούτε για την οικογένειά μου. Η σύζυγός μου ήταν έγκυος το δεύτερο μας παιδί, και έτσι η μετακόμιση από την Κύπρο μετά από οχτώ χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολη», διηγήθηκε ο 36χρονος σήμερα Έλιο Πίντο.

Στο ρεπορτάζ καταγράφεται και το πώς ο Πορτογάλος κατέληξε στη Λέγκια. «Ο τότε προπονητής της ομάδας, Ζαν Ούρμπαν ταξίδεψε τον Ιανουάριο του 2013 στη Λευκωσία για να παρακολουθήσει τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Έξι μήνες αργότερα και αφού ο Πίντο δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΑΠΟΕΛ μετακόμισε στη Λέγκια», σημειώνει το ρεπορτάζ.

Θυμίζουμε πως η αποχώρηση του Πίντο από τον ΑΠΟΕΛ ήταν κάπως επεισοδιακή, καθώς όπως είχαν ενημερώσει οι γαλαζοκίτρινοι ο Πορτογάλος υπαναχώρησε από τα αρχικά συμφωνηθέντα για την ανανέωση του συμβολαίου του και έτσι αποσύρθηκαν, αφού ο ποδοσφαιριστής είχε προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού με αρκετά ψηλές απολαβές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ