aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο στοίχημα και το μπούμερανγκ

Το στοίχημα και το μπούμερανγκ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ανέκαθεν ο ΑΠΟΕΛ είχε θέματα με τον αριστερό μπακ, έστω και αν κατά καιρούς τη συγκεκριμένη θέση κάλυψαν ποδοσφαιριστές που και πρόσφεραν και διακρίθηκαν.

Τελευταίος, ένας από αυτούς, ο Ρίισε. Στο επιθετικό κομμάτι τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αλλά και πάλι οι δυσκολίες για εξεύρεση ικανού και ποιοτικού φορ θεωρούνται και είναι δεδομένες.

Το επιχείρημα ότι τα κενά μπορεί να καλυφθούν από το υφιστάμενο ρόστερ μπορεί να σταθεί μόνο για λίγο ακόμη. Από ένα σημείο και μετά ελλοχεύει ο κίνδυνος (το επιχείρημα) να γυρίσει μπούμερανγκ.

Ο Τόμας Κρίστιανσεν και η διοίκηση κάθε άλλο παρά με σταυρωμένα χέρια μένουν, αφού μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί αρκετές περιπτώσεις και έχουν γίνουν διάφορες κρούσεις σε συγκεκριμένους στόχους οι οποίες δεν τελεσφόρησαν για διάφορους λόγους. Η περίπτωση Καμόρα είναι μια από αυτές, ενώ εξετάστηκε και η περίπτωση του Ίσμαελ Μπλάνκο, του Νταμιάο και πολλών άλλων ποδοσφαιριστών που προτάθηκαν στους γαλαζοκίτρινους.

Από τη στιγμή που οι δύο θέσεις θεωρούνται «κλειδιά» για να θεωρηθεί πετυχημένος ο μετεγγραφικός σχεδιασμός, οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα δεν δικαιούνται να αποτύχουν. Παρότι δεν βγαίνουν πολλά πράγματα προς τα έξω, στον ΑΠΟΕΛ το παλεύουν «με νύχια και με δόντια» και σύμφωνα με τις ενδείξεις το όλο θέμα για κάλυψη των δυο θέσεων βρίσκεται στην τελική του ευθεία.

Ήδη έχουν αξιολογηθεί δυο περιπτώσεις και σύντομα (ίσως και εντός της βδομάδας) αναμένονται εξελίξεις. Το γεγονός ότι στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ υπάρχει η άνεση ο ΑΠΟΕΛ να πάει με το υφιστάμενο ρόστερ είναι μια σοβαρή πιθανότητα και όπως όλα δείχνουν, έτσι θα πάει.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κεφάλαιο με τον αριστερό μπακ και τον επιθετικό κρούσης μπορεί να καθυστερήσει πολύ ακόμη, καθώς πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο χρόνος που θα χρειαστούν οι ποδοσφαιριστές που θα αποκτηθούν να εγκλιματιστούν, να «δέσουν» με την υπόλοιπη ομάδα και τα «θέλω» του προπονητή. Γι’ αυτό και ο Τόζα Σάπουριτς μαζί με τον Κρίστιανσεν δηλώνουν έτοιμοι για τα επόμενά τους βήματα, έχοντας παρά τω πλευρώ τους τη στήριξη και τη συμπαράσταση της διοίκησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ