aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο σταυροδρόμι του Αντωνιάδη

Το σταυροδρόμι του Αντωνιάδη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο Μάριος Αντωνιάδης, το Σάββατο 14 Μαΐου θα κλείσει τα 25. Μια πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος είναι πως «έχει προοπτικές, αν μη τι άλλο».

Είναι από τους παίκτες που αναδείχθηκε μέσα από την ακαδημία του ΑΠΟΕΛ και μάλιστα, στις πρώτες σεζόν ως ενεργό μέλος της ανδρικής ομάδας παρουσίασε εξέλιξη. Οι λέξεις κίνδυνος, πίεση και άγχος ήταν παντελώς άγνωστες γι’ αυτόν. Οι δε λέξεις αυτοθυσία, φιλότιμο και πάθος ήταν το σημείο κατατεθέν του.

Ο ακραίος αμυντικός του Θρύλου είναι δεδομένο πως ωφελήθηκε αρχικώς από τις ατελείωτες ώρες «διδασκαλίας» από τον προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πολύ περισσότερο έδειξε έτοιμος για να αρπάξει τις απανωτές ευκαιρίες που πήρε από τον Γιώργο Δώνη, κερδίζοντας παραλλήλως μια θέση στην Εθνική μας ομάδα.

Η αλήθεια είναι πως, στη φετινή σεζόν κάπου… έχασε το μονοπάτι, τα άκουσε πολλές φορές από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ και απογοητεύτηκε, είχε κακή ψυχολογία, κάτι που αποτυπώθηκε στην αγωνιστική του παρουσία. Κλήθηκε να τραβήξει μπόλικο κουπί, χάνοντας (και) τον προσανατολισμό του. Αντί στήριξης, βρήκε «κολλημένους» οπαδούς μαζί του, οι οποίοι δεν κουράστηκαν και με την πρώτη ευκαιρία του χρέωναν διάφορα.

Και τώρα, βρίσκεται σ’ ένα ομολογουμένως κρίσιμο σταυροδρόμι. Πλέον πρέπει να διαλέξει τι θέλει και με ποιο σκεπτικό θα συνεχίσει την καριέρα του. Γιατί αν συνεχίσει να έχει στο μυαλό του μία σειρά από σκέψεις ή ενδοιασμούς, τότε το πιθανότερο να παραμείνει μπερδεμένος, να μην βρει την άκρη του νήματος και μοιραία να επηρεάσει ο ίδιος την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του.

Έχει γίνει μια πρώτη επαφή με τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, οι πληροφορίες μιλούν για διετές συμβόλαιο με συγκεκριμένες οικονομικές απολαβές, χωρίς να προκύπτουν ουσιαστικές εξελίξεις, κάτι που ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ομιχλώδες τοπίο.

Την ίδια ώρα, εκτός από βολιδοσκόπηση των προθέσεών του από άλλη κυπριακή ομάδα, όπως πληροφορείται το «Goal», οι φήμες για ενδεχόμενη μετακίνησή του στον Πανιώνιο έχουν βάση. Αυτό είναι σίγουρο. Οι κυανέρυθροι δεν θα μείνουν στην κρούση που έκαναν στην πλευρά του 25χρονου.

Σκοπεύουν να του κλείσουν αεροπορικό εισιτήριο για Αθήνα ώστε σε κατ’ ιδίαν επαφές να συζητήσουν λεπτομέρειες μιας πιθανής συνεργασίας. Προπονητής του Πανιωνίου είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, γνωστός από τη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ, κάτι που ασφαλώς παίζει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο.

Στον σύλλογο της Νέας Σμύρνης έχουν μαζέψει αρκετές πληροφορίες για τον Αντωνιάδη, παρακολούθησαν την εξέλιξή του και μάλιστα εκτιμούν ότι μπορεί να αποδειχθεί «εξαιρετική περίπτωση». Ο Μάριος ασφαλώς θα ήθελε να δοκιμάσει την τύχη του σε ομάδα άλλου πρωταθλήματος καθώς κρίνει πως για παίκτες που πιστεύουν στον εαυτό τους, πάντοτε υπάρχει χώρος.

Στη μέση, όμως, είναι και το συναίσθημα και πολύ περισσότερο η ευρωπαϊκή προοπτική του ΑΠΟΕΛ. Είτε θα μείνει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» αποδεχόμενος την πρόταση της διοίκησης, θα δουλέψει ακόμη πιο σκληρά, θα δείξει ότι μαθαίνει από τα λάθη του και θα κερδίσει περισσότερες εμπειρίες μέσα από τα (συνεχόμενα) παιχνίδια, είτε θα ανοίξει τα φτερά του για άλλον προορισμό. Ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον 25χρονο αριστεροπόδαρο αμυντικό…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ