aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο σεντόνι θέλει τζόγο, θέλει ρίσκο

Το σεντόνι θέλει τζόγο, θέλει ρίσκο

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Καρλάο επέστρεψε και οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ χαμογελούν πλατιά. Ούτε που ιδρώνει το αφτί τους αν τον παραχώρησε δανεικό η Τορίνο, θεωρώντας πως δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του calcio! Άλλο Τορίνο, άλλο ΑΠΟΕΛ, όπως είπε και ο άλλος!

Ο Βραζιλιάνος, όσο είναι υγιής (το ξεκαθαρίζω αυτό) πρόκειται για έναν από τους καλύτερους, αν όχι τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό (και όχι μόνο) του πρωταθλήματός μας. Με τον Καρλάο στην εξίσωση, εξάλλου, οι γαλαζοκίτρινοι αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αμυντική ισχύ και με την επιστροφή (και) του Νικόλα Ιωάννου το επίπεδο ανεβαίνει κατακόρυφα.

Επί της ουσίας τώρα, με τον Καρλάο στο ρόστερ του, τόσο στους ευρωπαϊκούς αγώνες, όσο και στο πρωτάθλημα στον ΑΠΟΕΛ (διοίκηση, τεχνικό τιμ και οπαδοί) μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι. Βέβαια, τόσο ο Καρλάο, αλλά και ο Ρουέδα έχουν μπροστά τους δρόμο να καλύψουν μέχρι να είναι 100% έτοιμοι για να μπουν στη μάχη.

Ο πρώτος θέλει τον χρόνο του για να έρθει στη φυσική κατάσταση που επιβάλλεται, αφού δεν έκανε καθόλου προετοιμασία, ενώ ο δεύτερος προέρχεται από τραυματισμό και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένος να ρισκάρει μαζί του ο Μάριο Μπέιν. Μ’ αυτόν τον τρόπο -τον Καρλάο δηλαδή- έκλεισε ένα θέμα που προέκυψε ξαφνικά και ήρθε ουσιαστικά από το πουθενά με τον τραυματισμό του Νικόλα Ιωάννου.

Πλέον, ο ΑΠΟΕΛ με την προσθήκη του Καρλάο πάει για άλλα. Πάει δηλαδή για τον πρώτο αγώνα με την Ντουντελάνζ και σκέφτεται τον 3ο προκριματικό γύρο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου θ’ αρχίσουν τα δύσκολα και το ζητούμενο της πρόκρισης στα πλέι οφ, προκειμένου να έχει εξασφαλισμένη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο. Όμως δεν θα είναι μόνο αυτό. Εφόσον οι πρωταθλητές καταφέρουν και περάσουν στα πλέι οφ, εκεί μάλλον θα τζογάρουν για να «οπλιστούν» να κάνουν το μεγάλο άλμα.

Επειδή ο Πρόδρομος τα συνηθίζει κάτι τέτοια, κάθεται καραούλι και περιμένει. Αφουγκράζεται και παρακολουθεί. Όταν κρίνει πως είναι ώρα να χτυπήσει θα το κάνει και με το παραπάνω. Ο πρόεδρος των γαλαζοκίτρινων, το απέδειξε επανειλημμένα πως το ‘χει στο αίμα του να παίρνει το ρίσκο κι αν του κάτσει έχει καλώς! Άλλο τόσο σίγουρο είναι πως ο ΑΠΟΕΛ ρίχνεται στη μάχη της διάκρισης στην Ευρώπη με «πανοπλία», έτοιμος για το μεγάλο «come back» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Λέτε να τα καταφέρει; Έλα ντε…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ