aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΤο πρώτο βήμα έγινε, όλο το παιχνίδι είναι η διαχείριση

Το πρώτο βήμα έγινε, όλο το παιχνίδι είναι η διαχείριση

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ασφαλώς και δεν είναι το τέλος του κόσμου ο αποκλεισμός του ΑΠΟΕΛ από τη Σούντουβα. Είναι όμως πέρα για πέρα οδυνηρός για τους πρωταθλητές Κύπρου. Το εφιαλτικό πρώτο 20λεπτο του πρώτου παιχνιδιού ήταν ο κύριος λόγος, στον οποίον οφείλεται το πρόωρο τέλος του ταξιδιού στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και πλέον, η ευρωπαϊκή διάκριση εξαρτάται από την πορεία του στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο δρόμος συνήθως είναι πιο δύσκολος, ωστόσο το μόνο που έχουν να κάνουν οι γαλαζοκίτρινοι είναι να αποφασίσουν πως είναι και αυτά στο παιχνίδι και να μην καταβληθούν.

Αν υπάρχει κάτι θετικό (ξέρω τέτοια, ώρα τέτοια λόγια), είναι ότι στον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ θα βρει απέναντί του μία ομάδα, που αν μη τι άλλο δεν τον τρομάζει. Η γνωστή του από το καλοκαίρι του 2002 Φλόρα Ταλίν, θα βρεθεί στον δρόμο του ΑΠΟΕΛ και υπάρχει η προοπτική για πρόκριση στον 3ο γύρο. Προσοχή, όμως! Για να αυξηθούν οι πιθανότητές του θα πρέπει αρχικά να μην επαναληφθεί η έλλειψη σοβαρότητας που έκανε την εμφάνισή της στο πρώτο παιχνίδι με τη Σούντουβα. Αν γίνει αυτό, από αγωνιστικής πλευράς αναμένονται βελτιωμένοι οι πρωταθλητές στη συνέχεια. Φάνηκε καθαρά χθες ότι, χωρίς να μαγέψουν, η εμφάνισή τους απείχε έτη φωτός από την τραγωδία στη Λιθουανία. Με συνέχεια στη βελτίωση, υπάρχει φως στο τούνελ για τους πρωταθλητές.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Με τον αναπληρωματικό, του αναπληρωματικού του Πιέρου…

Θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση και η περαιτέρω ένταξη στην ομάδα κάποιων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι για την ώρα δεν βοήθησαν. Ο Αλ-Ταάμαρι για παράδειγμα δείχνει θετικά στοιχεία, αλλά χθες τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια, ο Ζαχίντ αναμένεται να αναρρώσει και ο Σάλαι αντί να ωριμάσει είναι λες και έκανε βήματα προς τα πίσω. Είναι και ο Ντε Βινσέντι, που εκτός από ανέτοιμος τραυματίστηκε στο πρώτο ματς. Πρόκειται για ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, από τους οποίους υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να επιβιώσει χωρίς τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ;

Εν κατακλείδι, όλο το «παιχνίδι» θα παιχτεί στη διαχείριση της κατάστασης, που θα γίνει από τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ και την τεχνική ηγεσία. Το πρώτο βήμα έγινε με τη δήλωση του Πρόδρομου Πετρίδη πως «δεν υπάρχει θέμα Μπαλταζάρ». Όχι επειδή είναι άμοιρος ευθυνών ο Πορτογάλος κόουτς, μα διότι η κατάσταση με τις συχνές αλλαγές προπονητών κατάντησε πιο γραφική και από το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης. Αρκεί βεβαίως και η δήλωση αυτή να μην αποτελεί απλώς, ένα στιγμιαίο γεγονός…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ