aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο «πρέπει να νικήσω» ματς

Το «πρέπει να νικήσω» ματς

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για να αυξήσει τις πιθανότητες διεκδίκησης ενός εισιτηρίου για τους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται τη νίκη στο αποψινό ματς με την Αστάνα. Αρχίζει στο ΓΣΠ τις υποχρεώσεις του στον 8ο όμιλο, απέναντι στην ομάδα που θεωρείται πιο βατή σε σχέση με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και τη Γιουνγκ Μπόις.

Γι’ αυτό και με το «καλημέρα» έχει μπροστά του το πιο «πρέπει να νικήσω» ματς, από τα έξι που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Διότι σε περίπτωση επιτυχίας θα μεγαλώσει την πίστη του για πρόκριση και θα συνεχίσει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση την προσπάθειά του στη διοργάνωση. Διαφορετικά, θα δυσκολέψει νωρίς τη θέση του, θα χρειαστεί ρεφάρισμα σε εκτός έδρας παιχνίδι.

Σε σχέση με το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τη Νέα Σαλαμίνα (4-0), ίσως γίνουν λίγες διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Αστάνα. Οι βασικοί υποψήφιοι για επιστροφή είναι οι Αλεξάνδρου και Εφραίμ, στη θέση αντιστοίχως των Λάγο και Βιέιρα.

Από εκεί και πέρα, οι Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Γιαννιώτας, Μοράις, Βινίσιους, Ορλάντι και Σωτηρίου, είναι οι επικρατέστεροι για την ενδεκάδα. Αουτσάιντερ, δίχως να σημαίνει πως δεν έχουν πιθανότητες να αρχίσουν το ματς, είναι οι Μπερτόλιο και Ντε Καμάργκο. Σε αυτό το -απομακρυσμένο- ενδεχόμενο, οι Ορλάντι και Σωτηρίου θα μείνουν στον πάγκο.

Μέχρι χθες είχαν κλείσει θέση στο ΓΣΠ πέραν των 12 χιλιάδων οπαδών του ΑΠΟΕΛ για το αποψινό ματς με την Αστάνα. Θεωρείται βέβαιο ότι σήμερα θα αυξηθεί ο αριθμός και είναι πιθανόν να παρατηρηθεί πληρότητα στα τρία τέταρτα των κερκίδων του γηπέδου. Η στήριξη του κόσμου είναι σημαντική από οικονομικής απόψεως και βοηθητική στην προσπάθεια για τη νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ