aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο ‘πε και το 'παιξε με Ζαχίντ

Το ‘πε και το ‘παιξε με Ζαχίντ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

«Ο Γκάγιας έκανε μια καλή συμφωνία και θα είναι μια τεράστια και ωραία πρόκληση για την καριέρα του η συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΑΠΟΕΛ». Με υπογραφή  Μόρτεν Βίβεσταντ, ατζέντης του Νορβηγού μέσου (της Βαλερένγκα) η αξία του οποίου εκτοξεύτηκε σε χρόνο «d.t» στα τέσσερα και βάλε εκατομμύρια ευρώ! Ένας ποδοσφαιριστής που αγνοούσαμε την ύπαρξή του έγινε πρώτο θέμα, όχι μόνο εδώ στην Κύπρο, αλλά και στην Τουρκία και στην Αγγλία!

Ο Μόρτεν Βίβεσταντ, λοιπόν, πρώην κεντρικός αμυντικός (της Λιν), Νορβηγός κι αυτός στην καταγωγή μαζί με τον συναίτερό του, Μάικ Κγιόλε, (στο γραφείο μάνατζερ που έχουν και ειδικεύονται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές), έκριναν το καλοκαίρι ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τον 23χρονο Ζαχίντ και το γραφείο τους είχε τα δικαιώματά του από τα 19 του χρόνια.

Γι’ αυτό και χτύπησαν απευθείας την πόρτα των πρωταθλητών, μόλις εξασφάλισαν συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, καθώς ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί πλέον «μαγαζί γωνία», όχι μόνο για τους μάνατζερ, αλλά και για πολλούς ποδοσφαιριστές της ηλικίας του Ζαχίντ. Με το που ήρθε η πρόταση το προπονητικό τιμ του ΑΠΟΕΛ –ο Δώνης και οι συνεργάτες του– πέρασαν από κόσκινο τον νεαρό, για να ανάψουν τελικά το πράσινο φως στη διοίκηση για την απόκτησή του, η οποία διοίκηση χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κάτι βέβαια που είχε τη δυνατότητα να κάνε μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Γι’ αυτό και ο Δώνης τσαντίστηκε διαβάζοντας, στις πρώτες εμφανίσεις του νεαρού, πως έμοιαζε περισσότερο με «πιτσαδόρο» παρά με ποδοσφαιριστή. Ο «πιτσαδόρος» λοιπόν έδωσε την απάντησή του, καθώς ομάδες από την Τουρκία, αλλά και από την Αγγλία (μην ξεχνάμε πως κάποια στιγμή βρέθηκε στο κατώφλι της Μάντσεστερ Σίτι) τον έχουν στο στόχαστρό τους. Φυσικά ο Πρόδρομος Πετρίδης και γενικά η διοίκηση (αλλά και ο προπονητής) δεν θα αποχωριστούν τόσο εύκολα και «τζάμπα» το ποδοσφαιρικό «διαμάντι» που αλίευσαν.  Άλλωστε αυτή τη στιγμή ο Ζαχίντ θεωρείται κάτι παραπάνω από πολύτιμος στον ΑΠΟΕΛ και εξάλλου δεν υπάρχει λόγος να βιαστεί να τον παραχωρήσει.

Μέχρι το καλοκαίρι θεωρείται παραπάνω από βέβαιο πως θα προσελκύσει κι άλλους μνηστήρες και η χρηματιστηριακή του αξία θα ανέβει ακόμα περισσότερο. Ενδεχομένως σε τέτοιο νούμερο που θα ισοδυναμεί με μια παρουσία της ομάδας σε κάποιο ευρωπαϊκό όμιλο!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ