aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το παράδειγμα με τον Ντε Καμάργκο…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Οι πληροφορίες αναφέρουν, όντως, ότι στον ΑΠΟΕΛ είναι και φέτος αποφασισμένοι να «σπρώξουν» χρήμα για να ενισχύσουν το ρόστερ, με το νερό να τρέχει ήδη στο αυλάκι. Πόσο θα είναι το χρήμα, ενδεχομένως ούτε οι ίδιοι να μην έχουν καταλήξει. Άλλωστε, αυτά τα πράγματα, ειδικά όταν μιλάμε για τους μόνιμους πρωταθλητές από το 2013, δεν είναι στάνταρ. Εκείνο που προέχει είναι να ληφθεί η απόφαση. Τα νούμερα βγαίνουν στην πορεία, αναλόγως πάντοτε των επιλογών.

Θεωρώ λογική και ολίγον αναμενόμενη, πάντως, την εν λόγω εξέλιξη. Όχι μόνο επειδή ο ΑΠΟΕΛ έχει παίκτες «προχωρημένης» ποδοσφαιρικά ηλικίας, αλλά και γιατί το σύνολο φωνάζει πως απαιτεί «πιόνια» που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω ώστε να κερδηθεί η παρτίδα, ειδικά στην Ευρώπη. Και με παίκτες στυλ… Ντε Καμάργκο ή Μπαράλ (με αυτό που έδειξαν) για παράδειγμα πολύ δύσκολα βελτιώνεται η ομάδα.

Όταν ο ΑΠΟΕΛ τα έσπρωξε για τον πρώτο, αδυνατώ να πιστέψω ότι κάνοντας τον απολογισμό πήρε ποτέ πίσω τα μισά λεφτά του. Ο Βραζιλιάνος δεν «ξεπούλησε» σε φανέλες και δεν ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε αγωνιστική προσφορά. Δεν έγινε ποτέ ο MVP του Θρύλου παρά το καλό βιογραφικό σημείωμα και ούτε ο παίκτης-μαγνήτης. Σε εκείνον που με τα μαγικά του θα έφερνε τον κόσμο στο γήπεδο και ταυτόχρονα με την ουσία (και τα γκολ) θα οδηγούσε τον ΑΠΟΕΛ στο λιμάνι του. Το έκαναν άλλοι στη θέση του, όπως για παράδειγμα ο Πιέρος Σωτηρίου που έκανε δύο Ντε Καμάργκο.

Πολύ καλούς επιθετικούς, βεβαίως, δεν… βρίσκεις κάθε μέρα, αλλά η «λογική απόκτησης βεληνεκούς ποδοσφαιριστή» σίγουρα κυριαρχεί στο μυαλό των υπεύθυνων για θέματα προγραμματισμού. Έτσι, τουλάχιστον, λένε οι πληροφορίες που επιμένουν πως η (πολλά υποσχόμενη) προσθήκη του Μίκαελ Ποτέ δεν θα είναι η μοναδική στη γραμμή κρούσης. Γι’ αυτό και η πληροφορία-εκτίμηση που υπάρχει αναφέρει πως είναι πιθανόν στον ΑΠΟΕΛ να αποκτήσουν παίκτη-μεγάλο όνομα, που και χρήσιμος για την ομάδα θα είναι και ίσως κράχτης για την ανανέωση των διαρκείας.

Η υπόθεση δεν είναι απλά και μόνο «επικοινωνιακό τρικ». Με το «καλημέρα» σε τούτη τη μετεγγραφική περίοδο στον ΑΠΟΕΛ ανέβασαν τον πήχη με την προσθήκη του Ποτέ και διαφαινόμενη απόκτηση του Ρουέδα. Και είναι υποχρεωμένοι, αφού μπήκαν στο χορό, να χορέψουν και μάλιστα πολύ καλά. Διότι ο κόσμος της ομάδας τα τελευταία χρόνια δικαίως είναι δύσπιστος βλέποντας ότι δεν έγιναν οι επενδύσεις που έπρεπε. Η φετινή μετεγγραφική σεζόν επιβάλλεται να είναι πιο επιτυχημένη. Αν και νομίζω πως η ανανέωση των διαρκείας -πέρα απ’ όλα τα άλλα- αποτελεί κυρίαρχο λόγο για την καλύτερη δυνατή ενδυνάμωση του ρόστερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ