aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο «παίζουμε χωρίς επιθετικό» του ΑΠΟΕΛ

Το «παίζουμε χωρίς επιθετικό» του ΑΠΟΕΛ

Η υπόθεση σέντερ φορ μοιάζει πονεμένη στην αρχή της τρέχουσας σεζόν για τον ΑΠΟΕΛ. Από τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ έως τώρα έχει περάσει πάνω-κάτω ένα τρίμηνο και δεν είναι λίγες οι φορές που ειπώθηκε στην κερκίδα ή γράφτηκε στα ΜΚΔ το «παίζουμε χωρίς επιθετικό». Πάμε να δούμε έναν-έναν τους ποδοσφαιριστές που αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» της ομάδας της Λευκωσίας.

Άντον Μάγκλιτσα: Ο περσινός τραυματισμός του, του στέρησε μέρος της προετοιμασίας, ενώ τραυματίστηκε και κατά τη διάρκεια των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Μοιραία, ψάχνει τα πατήματά του και για την ώρα έχει να επιδείξει μόνο το γκολ κόντρα στην Τζουργκάρντεν. Απέχει όμως ακόμα από τον παλιό καλό εαυτό του και η απόδοσή του αποτελεί ερωτηματικό για τη συνέχεια.

Γκιόργκι Κβιλιτάια: Η θλάση γ’ βαθμού που υπέστη στον δικέφαλο έφερε διάστημα μεγάλης αποχής και καλοκαιρινή προετοιμασία «ειδικών συνθηκών». Μπαίνει σταδιακά στην ομάδα και πλησιάζει η πρώτη βασική συμμετοχή του. Αποτελεί ερώτημα, όμως, εάν θα επιστρέψει στις παλιές «υψηλές πτήσεις» αναφορικά με τις εμφανίσεις του.

Μάριος Ηλία: Η φιλότιμη προσπάθειά του στα προκριματικά, όταν οι Μάγκλιτσα και Κβιλιτάια δεν ήταν έτοιμοι, δεν απέφερε καρπούς. Με την επιστροφή του Κροάτη και του Γεωργιανού επέφερε τον παραγκωνισμό του. Θα περιμένει τις ευκαιρίες του, για να αποδείξει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος του σέντερ φορ των γαλαζοκιτρίνων.

Ντάνι Μπλουμ: Ήρθε ως εξτρέμ με την ευχέρεια να αγωνίζεται κατά συνθήκη σέντερ φορ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή υποχρεώνεται όμως να τον χρησιμοποιεί τον πολύπειρο Γερμανό περισσότερο στην κορυφή παρά στα άκρα και αποτελεί άλλη μία επιλογή. Είναι όμως επίσης ποδοσφαιριστής με ελλιπή καλοκαιρινή προετοιμασία και θέλει ακόμα χρόνο για να ανεβάσει στροφές.

Συμπερασματικά, η θέση στην κορυφή της επίθεσης του ΑΠΟΕΛ πλαισιώνεται από τέσσερα ερωτηματικά. Οι τρεις είναι έμπειροι και ποιοτικοί, αλλά αμφισβητείται εάν μπορούν να φτάσουν στο μάξιμουμ της απόδοσής τους, ενώ ο τέταρτος έχει να αποδείξει ότι μπορεί να δικαιώσει όσους τον επέλεξαν πριν από μερικούς μήνες για να κάνει το δρομολόγιο Δασάκι-Αρχάγγελος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ