aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο one man show από Τάαμαρι και το (ίδιο) λάθος του Σωφρόνη

Το one man show από Τάαμαρι και το (ίδιο) λάθος του Σωφρόνη

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Είναι σπουδαίο ταλέντο, έχει τα χαρίσματα να κάνει τεράστιο άλμα στην καριέρα του και φρόντισε εκ νέου να το «φωνάξει» με τα επιτεύγματά του μόλις μέσα σ’ ένα 14λεπτο! Αυτό που έκανε ο Αλ-Τάαμαρι στο ματς με τον Απόλλωνα την περασμένη Κυριακή ήταν εκπληκτικό. «Καθάρισε» τον αντίπαλό του με τρεις ενέργειες! Πρώτα κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο ΑΠΟΕΛ, ακολούθως με το σπουδαιότερο χάρισμά του, την ταχύτητα, άδειασε την άμυνα του Απόλλωνα και σκόραρε και μετά, αφού ταλαιπώρησε και τον Βάλε, έδωσε έτοιμο γκολ στον Σόουζα.

Τι άλλο να κάνει ένας ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο; One man show! Σ’ ένα ματς που ο ΑΠΟΕΛ ήταν «χαμένος» για 65 λεπτά, χωρίς τελική προσπάθεια, με τον οίστρο του Ιορδανού πήρε μια σπουδαίας σημασίας νίκη. Ο Αλ-Τάαμαρι κοσμεί το πρωτάθλημά μας και στον ΑΠΟΕΛ πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχεροί που τον έχουν στην ομάδα τους. Γιατί; Επειδή μόλις στα 21 του χρόνια κάνει τη διαφορά και οδηγεί την ομάδα του προς το έβδομο σερί πρωτάθλημα, ενώ επενδύουν στο πρόσωπό του για πώλησή του που θα αποφέρει τεράστιο οικονομικό όφελος στον Σύλλογο.

Διαβάστε επίσης: Πρόταση €200.000 για να φέρει στην Κύπρο το «κανόνι» του Αστέρα

Ο Αλ Τάαμαρι ήταν η μια και ουσιώδης πτυχή του πρόσφατου ντέρμπι. Η άλλη ήταν η κακή διαχείριση του παιχνιδιού από τον προπονητή του Απόλλωνα. Ο Σωφρόνης Αυγουστή, τον οποίο εκθείασα σε αρκετές περιπτώσεις μέσω αυτή της στήλης, αν και έπαθε δεν έμαθε. Για άλλη μια φορά η ομάδα του προηγήθηκε του ΑΠΟΕΛ, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το αποτέλεσμα. Ενώ ο Απόλλων βρέθηκε μπροστά στο σκορ και δεν είχε απειληθεί από τον αντίπαλό του για 65 λεπτά, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα. Να παίξει με ηρεμία, να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα, να δώσει τον ρυθμό που αυτός θέλει.
Αντιθέτως, οι ποδοσφαιριστές του έβγαιναν μαζικά στην επίθεση λες και ήταν αυτοί που «καίγονταν» για το γκολ.

Διαβάστε επίσης: «Οοο Μaki, the Cypriot Marinaki, που ούλλους τους σάζει»

Ακόμη και όταν ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε, θα μπορούσε να παίξει με ηρεμία. Άλλωστε, με την ισοπαλία ήταν ο Απόλλων που θα ήταν ο ευνοημένος, μένοντας στην κορυφή με δυο βαθμούς διαφορά. Έκανε το λάθος να βγει και πάλι μπροστά, να αφήσει τεράστια κενά στην άμυνα, με τον ΑΠΟΕΛ να τα αξιοποιεί με το δυνατό του «όπλο», την ταχύτητα. Τέτοια ματς τα κερδίζεις με έξυπνη τακτική και καθαρό μυαλό, είτε είσαι προπονητής είτε ποδοσφαιριστής και όχι με τον ενθουσιασμό και την επιπολαιότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ