aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το (μη) rotation του Κρίστιανσεν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν τόλμησε να κάνει αλλαγές ο Τόμας Κρίστιανσεν στο παιχνίδι με τον Ερμή (3-1) την περασμένη Κυριακή, τέσσερις ημέρες μετά τον αποκλεισμό από την Κοπεγχάγη. Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ έκρινε πως μόνο μία διαφοροποίηση έπρεπε να γίνει. Άφησε στον πάγκο τον Γιώργο Εφραίμ βάζοντας στη θέση του τον Βάντερ Βιέιρα.

Παρά τη μεσοβδόμαδη υπερπροσπάθεια, θέλησε να πάει ξανά στα σίγουρα. Προτίμησε να χρησιμοποιήσει τη δοκιμασμένη ενδεκάδα και ας ήξερε πως αυτό εμπεριείχε το ρίσκο να κλατάρει στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτι που ίσχυσε σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν στοίχησε στους γαλαζοκίτρινους.

Ο χειρισμός έφερε γκρίνια από τους οπαδούς των πρωταθλητών, οι οποίοι άκουσαν τον Πρόδρομο Πετρίδη να δηλώνει προ ολίγων εβδομάδων επί λέξει: «Ο φετινός προγραμματισμός έχει κριθεί από το συμβούλιο ότι είναι ο πιο πλήρης που έχει γίνει μέχρι σήμερα, με το προδιαγραφόμενο μπάτζετ που είχαμε θέσει. Βλέπουμε ότι η ομάδα μας είναι υπερπλήρης με αρκετά πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές από τις προηγούμενες μετεγγραφικές περιόδους». Ωστόσο, για την ώρα, οι πορτοκαλί δεν βλέπουν φρέσκο αίμα στην ομάδα τους και ανησυχούν μπας και έγιναν μετεγγραφικές πατάτες.

Η προτίμηση του Κρίστιανσεν στον ίδιο κορμό παικτών, βεβαίως, δεν σημαίνει πως δεν έχει βάθος ο ΑΠΟΕΛ. Ούτε ότι ο παραγκωνισμός των πλείστων νέων αποκτημάτων στις επίσημες υποχρεώσεις που προηγήθηκαν, φανερώνουν ότι έχει ήδη αποτύχει ο σχεδιασμός. Θα ήταν πολύ πρώιμο να οδηγηθεί κανείς σε αυτό το συμπέρασμα.

Μία ομάδα πολύ δύσκολα μπορεί να έχει δύο ισάξιες ενδεκάδες και είναι σχεδόν αδύνατον να βρίσκονται όλοι οι ποδοσφαιριστές της φορμαρισμένοι την ίδια περίοδο. Γι’ αυτό και πολλοί προπονητές δεν είναι τόσο «φίλοι» του rotation, το οποίο όταν εφαρμόζεται αβασάνιστα και άσκοπα, πολλές βγάζει εκτός ρυθμού μία ομάδα. Ίσως αυτό να σκέφτηκε απέναντι στους μαυροκόκκινους ο Δανός.

Ωστόσο, θέλοντας και μη, το φρεσκάρισμα θα είναι επιβεβλημένο στη συνέχεια της σεζόν, η οποία θα είναι, γι’ ακόμη μία φορά, μεγάλη για τον ΑΠΟΕΛ. Οι υποχρεώσεις σε Κύπρο και Γιουρόπα Λιγκ θα φέρουν στο προσκήνιο περισσότερους ποδοσφαιριστές. Έτσι, κυρίως οι Ιγκόρ ντε Καμάργκο, Ρενάν Μπρεσάν και Ρομπέρτο Λάγο, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, κάποια στιγμή θα πάρουν την ευκαιρία τους για να δείξουν αν ορθώς αποκτήθηκαν. Και θα φανεί πόσο δίκαιο ή άδικο είχε ο πρόεδρος των γαλαζοκίτρινων, ο οποίος μίλησε για τον «πιο πλήρη προγραμματισμό που έχει γίνει μέχρι σήμερα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ