aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUEΤο (μεγάλο) αγωνιστικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού έχει στοιχείο… κυπριακό

Το (μεγάλο) αγωνιστικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού έχει στοιχείο… κυπριακό

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο Παναθηναϊκός δεν άρχισε καθόλου καλή την φετινή περίοδο στην Ελλάδα και παρά την χθεσινή ισοπαλία (22/09, 1-1) με τον Ολυμπιακό βρίσκεται στην αντί – προτελευταία θέση με μόλις δύο βαθμούς στο «σακούλι» του. Το φετινό «τριφύλλι» κτίστηκε με ψηλές προσδοκίες και η εικόνα των φιλικών έδειχνε ότι θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστικό στην φετινή Superleague.

Αυτό δεν συνέβη μέχρι στιγμής και ένα από τα πιο σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα των πρασίνων είναι η απόδοση δύο πρώην «κύπριων». Ο λόγος για τους Ζαχίντ και Κολοβός, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις που έχει ένας μεγάλος σύλλογος όπως ο Παναθηναϊκός.

Από την μία, ο Ζαχίντ είναι ανούσιος και βρίσκεται πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό που μας έχει δείξει στον ΑΠΟΕΛ του Δώνη. Το παιχνίδι του Πακιστανού άσου χαρακτηρίζεται από την «φαρμακερή» κάθετη πάσα που διαθέτει αλλά και την φαντασία του, στοιχεία που δεν έχει δείξει στην μέχρι στιγμής στην παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Από την άλλη, μία από τα ίδια ισχύουν και για τον Κολοβό. Ο πρώην άσος της Ομόνοιας, πήρε από τον Δώνη ένα νευραλγικό ρόλο στον φετινό Παναθηναϊκό (αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον Μακέντα στο 4-4-1-1), ωστόσο δείχνει ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Αγωνίζεται πίσω από τον Μακέντα, αλλά δεν μπορεί να τροφοδοτήσει τον Ιταλό αλλά ούτε και να γίνει απειλητικός προς την αντίπαλη εστία.

Ακόμη και στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, το διάστημα που ο Παναθηναϊκός απείλησε περισσότερο τον Ολυμπιακό και ήταν γενικά καλύτερος από τους ερυθρόλευκους έγινε όταν οι δύο τους αντικαταστήθηκαν από τους Περέα (46’) και Μολό (64’).

Οι Δώνης και Νταμπίζας έχουν στηρίξει πολλά στην παρουσία των Κολοβού και Ζαχίντ δείχνοντας τεράστια υπομονή και επιμονή για να τους ντύσουν στα πράσινα. Μέχρι τώρα δεν τους έχουν βγάλει ασπροπρόσωπους, ωστόσο η αξία τους θεωρείται δεδομένη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν οι δύο τους καταφέρουν να ανεβάσουν την απόδοση τους και να εγκλιματιστούν στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού και του ελληνικού πρωταθλήματος, τότε αυτόματα θα ανεβεί και η συνολική απόδοση του αθηναϊκού «τριφυλλιού».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ