aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο «μαύρο κουτί» του ΑΠΟΕΛ, τι έφταιξε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Το «μαύρο κουτί» του ΑΠΟΕΛ, τι έφταιξε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ, εδώ και καιρό, αδυνατεί να εφαρμόσει βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας του στον αγωνιστικό χώρο. Και τα μειονεκτήματά του ήταν κατά πολύ πιο ορατά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ένεκα, κυρίως, της (επιτυχημένης) τακτικής προσέγγισης του ντέρμπι από την Ανόρθωση. Η περίφημη βελτίωση, με την πρόσληψη του Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν, σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να είναι αδιάκοπη, ούτε η διαδικασία εμβολιασμού νέα στοιχείων στο σύνολο προχωρά πάντοτε προς τα μπροστά. Ιδιαίτερα μεσούσης της σεζόν.

Το εύρος των διακυμάνσεων στην απόδοση του ΑΠΟΕΛ είναι αξιοσημείωτο και, ασφαλώς, διαδραματίζει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο για την έκδηλη πλέον αδυναμία να «τρέξει» ένα σερί επιτυχιών που θα ξεπερνούν μόλις τις δύο. Το ζήτημα είναι να σταθμίσει την αγωνιστική «κατάπτωση» όσο το δυνατόν πιο σωστά και να είναι προετοιμασμένος να αντέξει τις δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύει. Άραγε, θα τα καταφέρει, αντιδρώντας άλλη μια σεζόν δυναμικά;

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ούτε το σύστημα, ούτε ο προπονητής

Μπορεί το αυριανό εξ αναβολής εκτός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό να δίνει τη δυνατότητα στον ΑΠΟΕΛ ώστε να επαναφέρει τη διαφορά που τον χωρίζει από την πρωτοπόρο Ανόρθωση στους έξι βαθμούς, αλλά με αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαλείψει, ως διά μαγείας, τις αγωνιστικές αρρυθμίες. Με δεδομένη την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν το υφιστάμενο ρόστερ, είναι πραγματικά άξια απορίας η αδυναμία σταθερής απόδοσης που θα δώσει την απαιτούμενη δυναμική. Η ομάδα συναντά συνεχώς εμπόδια, μετρά πισωγυρίσματα και αναδύονται αδυναμίες στην επιφάνεια.

Διαβάστε επίσης: Γένσεν: «Ξέρω τι πάω να κάνω στον ΑΠΟΕΛ με τον Κάρε»

Μετά τις δύο «τεσσάρες» που έριξε ο ΑΠΟΕΛ και τα σημάδια ζωής της επιθετικής γραμμής, προχθές παρουσιάστηκε ξανά μονοδιάστατος. Η μία μόλις τελική προσπάθεια για γκολ και οι μηδέν εντός στόχου σε ένα ολόκληρο 90λεπτο το λιγότερο προκαλούν απογοήτευση. Η συνοχή των γραμμών, που θα είχε άμεσο αντίκρισμα στη δυνατότητα μεταφοράς της μπάλας προς την αντίπαλη περιοχή, πολύ απλά δεν υπήρχε. Επίσης, ποτέ δεν έβγαλε επιπλέον παίκτη ώστε να τροφοδοτήσει κατά τη φάση της επίθεσης.

Ο Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν μάλλον προσπάθησε να επιβάλει αργό τέμπο και να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας έχοντας ως βασικό στόχο να αποδυναμώσει την επιθετικότητα της αντιπάλου, ευελπιστώντας σε λάθη και αδυναμίες της ανασταλτικής λειτουργίας της «Κυρίας». Η επιλογή των προσώπων που κλήθηκαν να εφαρμόσουν το πλάνο σε συνδυασμό με τις γνωστές και συγκεκριμένες ελλείψεις της ομάδας επέτρεψαν στην Ανόρθωση να κερδίσει, χωρίς να υπερβάλλει.

Ο Νορβηγός διαπίστωσε πως αρκετά πράγματα χρήζουν άμεσης βελτίωσης έτσι ώστε η ομάδα να σηκώσει κεφάλι και να γυρίσει την κατάσταση. Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να βρεθεί πολύ πιο πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας, μπαίνοντας στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος από σαφώς πιο μειονεκτική θέση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ