aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο κυνήγι του «κρυμμένου» θησαυρού, με τα εκατομμύρια ευρώ

Το κυνήγι του «κρυμμένου» θησαυρού, με τα εκατομμύρια ευρώ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το συγκεκριμένο «moto» ή τίτλος αν προτιμάτε καθιερώθηκε σε παιγνίδια, σε διάφορες εκδοχές (στο σπίτι, στους δρόμους, σε ράλι αυτοκινήτων ή και σε επιτραπέζια παιγνίδια), έγινε και ταινία («Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού»), γράφτηκε και σε βιβλίο. Η λέξη θησαυρός, βλέπετε, ιντριγκάρει και συναρπάζει –από πολλές απόψεις– γι’ αυτό και προτιμάται! Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, ο θησαυρός δεν είναι κρυμμένος, αφού όλοι γνωρίζουν πού βρίσκεται, πλην όμως οι «παίκτες» που συμμετέχουν θα πρέπει να «ανοίξουν» τον δρόμο για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί ο Μπόζοβιτς: «Παίζει “βρώμικα ο ΑΠΟΕΛ. Πιο αιχμηροί στη Λευκωσία»

Σ’ αυτό το παιγνίδι συμμετέχει και ο ΑΠΟΕΛ, όπως φυσικά και η ΑΕΛ, η ΑΕΚ και ο Απόλλων, με τους γαλαζοκίτρινους ωστόσο να κυνηγούν  να πιάσουν το «τζακποτ» που προσφέρουν οι όμιλοι του Champions League! Στο πρώτο παιγνίδι με τη Σουτιέσκα, ο ΑΠΟΕΛ έκανε το πρώτο βήμα μετά τη νίκη του με 1-0, στο «Γκράτσκι» και σήμερα καλείται απλά να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε στο Μαυροβούνιο. Αν τα καταφέρει θα μπει στο μονοπάτι, για τον επόμενο προορισμό (κατά πάσαν πιθανότητα το Αζερμπαϊτζάν και την Καραμπάχ) στην προσπάθειά του να βγει στη λεωφόρο που οδηγεί στους χρυσοφόρους ομίλους.

Διαβάστε επίσης: Ήρθαν με σκοπό να αποκλείσουν τον ΑΠΟΕΛ

Αυτό θα είναι πιθανότατα και το πιο κρίσιμο σταυροδρόμι στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του ΑΠΟΕΛ. Αν η ομάδα του Τραμετσάνι καταφέρει και πάρει το εισιτήριο πρόκρισης για τα νοκ άουτ του Champions League, έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League στο ενδεχόμενο που αποκλειστεί από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Παράλληλα, θα κρατά την τύχη του στα χέρια του, σε ό,τι έχει να κάνει με τους ομίλους των αστεριών και θα εύχεται να έχει μια καλή κλήρωση στα νοκ άουτ, όπου θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδυνάτων. Εκεί θα χρειαστεί να κάνει μιαν ακόμα μεγάλη υπέρβαση, ίσως την πιο μεγάλη της τελευταίας δεκαετίας (σε σχέση πάντα με τη μαύρη τρύπα των 6, 7, 8 ή όσων είναι εκατομμυρίων) για να ρεφάρει και να βάλει μπρος για μια νέα χρυσή δεκαετία.

Αν δεν του κάτσει, καλοί υπό τις περιστάσεις θα είναι και οι όμιλοι του Europa League, έστω κι αν τα έσοδα που θα ‘χει δεν θα του φτάσουν για να «πατσίσει» (τουλάχιστον) με το χρέος. Φτάνει επαναλαμβάνω να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ του Champions League.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ