aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο «κούρεμα», οι προσθήκες και το ερωτηματικό

Το «κούρεμα», οι προσθήκες και το ερωτηματικό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μείωση του ρόστερ της πρώτης ομάδας, επενδυτική αύξηση του προϋπολογισμού της ακαδημίας και ουσιαστική προώθηση ποδοσφαιριστών.

Στους δύο άξονες του πλάνου της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ, ώστε σε βάθος τριετίας να απεξαρτηθεί πλήρως ο σύλλογος από την ανάγκη εισροής εσόδων που προκύπτουν από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους, υπάρχει και τρίτος. Ποιος; Η ποιοτικότερη οικονομική διαχείριση του ρόστερ, έτσι ώστε την περίοδο 2016-17 να μειωθεί το κόστος κατά 10% και την περίοδο 2017-18 κατά 15%.

Σε αυτό το οικονομικό πλάνο, όπως λένε στον ΑΠΟΕΛ, κινούνταν οι αποδεσμεύσεις τον περασμένο Οκτώβριο των Νάφιου, Τσόκο και Λεάλ. Τον Ιανουάριο οι παίκτες που αποκτήθηκαν, επίσης, κινήθηκαν σε αυτό το πλαίσιο, συν η προσθήκη του Καρλίτος, που διατηρεί ένα χαμηλό συμβόλαιο.

Έγινε οικονομική αναπροσαρμογή στο συμβόλαιο που διατηρεί ο Αλωνεύτης, προέκυψε συμφωνία με τον Πάρντο με μειωμένες απολαβές σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιό του, το ίδιο και με τον Αλεξάνδρου. Επίσης η αποδέσμευση του Κίσσα έχει προκύψει με μία ελάχιστη αποζημίωση.

Στην ουρά των παικτών, που είναι εκτός ρόστερ και διατηρούν συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν είναι οι Στίλιτς, Πιατκόφσκι, Κοδίνα και εννοείται πως η διοίκηση αναζητεί την καλύτερη υπό τις περιστάσεις συμφωνία. Ο πρώτος έχει άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο και οι άλλοι δύο για έναν χρόνο.

Όπως λένε στον ΑΠΟΕΛ, «άλλο είναι να βρει ένας ποδοσφαιριστής τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και άλλο να τον θέσεις εκτός ρόστερ χωρίς να έχει βρει ομάδα», κρίνοντας προφανώς πως στο πρώτο μάλλον θα «ματώσει» λιγότερο το ταμείο του συλλόγου. Είναι ένα ζήτημα που ασφαλώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την κατάληξή του. Γίνεται προσπάθεια να μην είναι χρονοβόρο, ώστε να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ