aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο κουμπί του Φακούντο Μπερτόλιο

Το κουμπί του Φακούντο Μπερτόλιο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την ώρα που στον ΑΠΟΕΛ ψάχνουν και ψάχνονται για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης, αρκετοί «πιπιλούν» την ίδια κουβέντα: Εάν ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει δίκαιο ή άδικο που άφηνε τον Φακούντο Μπερτόλιο στον πάγκο σε πολλά παιχνίδια.

Δεν είναι λίγοι, βλέπετε, όλοι όσοι θεωρούν ότι ο Αργεντινός είναι αδικημένος με τον χρόνο που του έδωσε ο προπονητής, αφού κρίνουν ότι έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο για να διευρύνει το επιθετικό βεληνεκές του συνόλου. Στο πρωτάθλημα για παράδειγμα αγωνίσθηκε στα 13 από τα 16 ματς, μόλις στα 7 εξ αυτών στο αρχικό σχήμα.

Η αλήθεια, έχω την εντύπωση, βρίσκεται κάπου στη μέση. Έχει δώσει δικαιώματα ο 26χρονος στον προπονητή του; Άραγε έχει εξαντλήσει και ο Δανός κόουτς την αυστηρότητά του; Ό,τι και να ισχύει, εκείνο που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει όσους παρακολουθούν καθημερινώς τον ΑΠΟΕΛ είναι ότι ο Μπερτόλιο ξέρει πολλά καντάρια μπάλας και με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο θα αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο μέσα στο 2017.

Ο κόουτς καλείται εν ολίγοις να βρει το… κουμπί του και να τον απογειώσει, φτάνει και ο Αργεντινός βεβαίως να προσπαθεί στον μέγιστο βαθμό. Αρκετοί λένε ότι δεν γίνεται να μην αξιοποιηθεί περισσότερο αυτός ο (εξελίξιμος) ποδοσφαιριστής, ο οποίος συν τοις άλλοις έχει γερό μεροκάματο (35.000 ευρώ τον μήνα). Λένε ότι επιβάλλεται να αξιοποιηθεί γιατί ξέρει μπάλα, γιατί μπορεί να δώσει την κάθετη πάσα και γιατί εν τέλει η αξία του μπορεί να εκτοξευθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια και η ομάδα να βρει διπλά κερδισμένη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μπερτόλιο έχασε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και όπως ήταν αναμενόμενο οι δείκτες φυσικής κατάστασης δεν ήταν στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Αποτέλεσμα ήταν να μπει σταδιακά στο σύνολο, κάτι που είχε ως επακόλουθο και την πιο αργή αφομοίωση των «θέλω» και των «πρέπει» του Κρίστιανσεν.

Είναι αστείο να συζητά κανείς ότι ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ έχει κάποιο «θέμα» με τον οποιοδήποτε παίκτη. Το απέδειξε και προσφάτως με τον Αλωνεύτη και όχι μόνο. Κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει τον Μπερτόλιο προκειμένου να πάρει για τα καλά μπρος, με την τελευταία εμφάνιση του Αργεντινού στο ματς με τον Ερμή (15η αγωνιστική) να ήταν αισθητά καλύτερη από κάθε άλλη.

Ο Μπερτόλιο άρχισε να καταλαβαίνει ότι στα 26 του χρόνια έχει την ευκαιρία να εξελιχθεί από έναν καλό παίκτη στον επόμενο ηγέτη του ΑΠΟΕΛ, οπότε αυτομάτως αυτή η μετάβαση προϋποθέτει πολλά. Τα πλείστα εξ αυτών εξαρτούνται από τη δύναμη της ψυχής και πρωτίστως των ικανοτήτων του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ