aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο «κλειδί» για τα €12.000.000!

Το «κλειδί» για τα €12.000.000!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ έκανε το πρώτο βήμα και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, πλέον δικαιούται και έχει κάθε λόγο να κάνει όνειρα. Όνειρα για την πάρα πέρα πορεία του και πόσο μακρύ θα είναι το ταξίδι του στην Ευρώπη, δικαιούται ωστόσο να κάνει και λογιστικές πράξεις ως προς τα προβλεπόμενα έσοδα που θα έχει, όσο το ταξίδι θα συνεχίζεται!

«Κλειδί» στις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες των γαλαζοκίτρινων το παιγνίδι με τη Βιτορούλ. Ανάλογα με το αποτέλεσμα, αν δηλαδή φτάσει μέχρι τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ή αν θα μετακομίσει στο Γιουρόπα Λιγκ (αφού σε περίπτωση αποκλεισμού του παίρνει το δρόμο για τα πλει οφ της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης), θα εξαρτηθούν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα «λάφυρα» των πρωταθλητών.

Φτάνοντας στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και έχοντας εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τα έσοδά του υπολογίζονται λίγο πάνω από τα 6.000.000 ευρώ, χωρίς σε αυτά να υπολογίζεται το market pool, τα λεφτά από τους βαθμούς που θα μαζέψει (360.000 ευρώ η νίκη και 120.000 ευρώ η ισοπαλία) και φυσικά τα έσοδα από εισιτήρια και πωλήσεις αναμνηστικών (αλήθεια ξέρετε πόσα λεφτά μπαίνουν στο ταμείο από κασκόλ, φανέλες, ενθύμια και άλλα). Ούτε λίγο, ούτε πολύ το ποσό θα κυμανθεί μεταξύ 10.000.000-12.000.000 ευρώ! Πόσο μάλλον να έχει και μια πορεία ανάλογη με την περσινή. Μένουμε όμως ώς εδώ.

Τώρα, αν οι πρωταθλητές Κύπρου φτάσουν στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, βάζουν αρχικά ένα ποσό λίγο κάτω από τα 16.000.000 ευρώ! Χώρια πάλι το market pool, τα λεφτά από τους βαθμούς που θα μαζέψει από την παρουσία του στους ομίλους (1.500.000 ευρώ η νίκη και 500.000 ευρώ η ισοπαλία), τα εισιτήρια από τους αγώνες και τα έσοδα από τα αναμνηστικά. Με το market pool, μια νίκη και τα έσοδα από τους τρεις εντός αγώνες, το ποσό εκτοξεύεται πέραν των 20.000.000 ευρώ! Μιλάμε δηλαδή για λεφτά, με τα οποία ο ΑΠΟΕΛ δεν θα κάνει απλά την προίκα του, αλλά θα μπορεί να σχεδιάσει το μέλλον του για την επόμενη πενταετία τουλάχιστον.

Και οι βαθμοί στη σούμα: Πέρα από το οικονομικό για τον ΑΠΟΕΛ υπάρχει και θέμα με τους βαθμούς που θα μαζέψει για να πλασαριστεί σε μια θέση όσο γίνεται πιο ψηλά στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ. Ως γνωστόν, από τη σεζόν 2018-19 τα δεδομένα στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και από πενταετία που κρατείται τώρα η σχετική βαθμολογία, θα πάει σε δεκαετία και με δεδομένο ότι σ’ αυτή θα περιλαμβάνεται και η περίοδος 2009-2010, όταν ο ΑΠΟΕΛ πήρε για πρώτη φορά μέρος σε ομίλους του Τσάμπιονς, έχει σημασία φέτος να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορέσει. Κάτι που θα τον ανεβάσει στην κατάταξη και την προσπάθειά του να βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών μέχρι και τα πλέι οφ, κάτι που δεν συμβαίνει τώρα. Εγχείρημα που δεν θα είναι βέβαια εύκολο, αλλά όχι και ακατόρθωτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ