aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUE«Το κάναμε απέναντι στον Μέσι και στον Ρονάλντο»

«Το κάναμε απέναντι στον Μέσι και στον Ρονάλντο»

Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αυριανό αγώνα με την Τότεναμ, έδωσε σήμερα ο Γιώργος Δώνης. Μίλησε για το ζητούμενο στο ματς, το κλειδί για να έρθει ένα θετικό αποτέλεσμα και πως η ομάδα του θα αντιμετωπίσει τον Χάρι Κέιν. Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Νούνο Μοράις.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΥΝΟ ΜΟΡΑΪΣ

Για τις 100 συμμετοχές του Μοράις στην Ευρώπη και αν θέλει να το συνοδεύσει με νίκη: Είναι μεγάλος αριθμός και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Θα είναι ιδανικό αν μπορεί να συνοδευτεί με νίκη.

Πόσο εύκολο να αντιμετωπίσει ο ΑΠΟΕΛ την Τότεναμ: Δεν θα είναι εύκολο απέναντι σε μία πολύ καλή αγγλική ομάδας. Θα δούμε το πλάνο μας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για να νικήσουμε.

Αν πιστεύει ότι η Τότεναμ μπορεί να πάει μακριά στη διοργάνωση: Είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλους παίχτες, είναι δύσκολος αντίπαλος με καλό προπονητή και καλούς παίχτες και θα έχει την ευκαιρία της.

Αν υπάρχει κάτι που θα ξάφνιαζε τους Άγγλους: Δεν ξέρω, εμείς δημιουργούμε μία πολύ καλή ατμόσφαιρα λόγω του κόσμου μας και πάντα παίζουμε γι’ αυτούς.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΔΩΝΗ

Για το ζητούμενο αύριο και τι θα πει στους παίχτες: Είμαστε τυχεροί που αγωνιζόμαστε σε τέτοια παιχνίδια. Είναι σημαντικός ο θεμός του Τσάμπιονς Λιγκ, όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γίνει δυνατοί και πάντα πιστεύουμε. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, έχουμε ετοιμάσει το πλάνο μας, οι παίχτες θα είναι πειθαρχημένοι και θα παίξει ρόλο η πίστη μας και η ψυχολογία μας. Όσο περνά η ώρα πρέπει να πιστεούμε περισσότερο και επίσης να προσπαθήσουμε για τη νίκη στην έδρα μας.

Αν είναι κομβικό το αυριανό παιχνίδι: Δεν το σκεφτόμαστε έτσι, θα έλεγα κοβμικά ήταν τα ματς με τη Βιιτόρουλ και τη Σλάβια. Είναι μεγάλο κίνητρο να πιστεύεις ότι απέναντι σε τέτοιες ομάδες θα μπορείς να κερδίσεις κάτι. Δεν μπορώ να σκεφτώ έτσι, ούτε να βάλω τους ποδοσφαιριστές σε τέτοια διαδικασία. Θα δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και μετά το τέλος του αυριανού παιχνιδού θα δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε κάτι.

Αν είναι ένα επιπλέον κίνητρο γιατί το ντεμπούτο του το έκανε απέναντι με τη φανέλα της Μπλάμπερν απέναντι στην Τότεναμ: Είχαμε χάσει, αλλά ήμουν πολύ καλός (γέλια). Είναι διαφορετικό ντεμπούτο σαν προπονητής, είμαι τυχερός που συμμετέχω για δεύτερη φορά στη διοργάνωση. Θεωρώ πως στο ποδόσφαιρο πρέπει να πιστεύεις, έχουμε καλή ομάδα, είμαστε στη δημιουργία για κάτι διαφορετικό στη φετινή σεζόν, πρέπει να έχουμε λίγη υπομονή. Όμως, είμαι πολύ αισιόδοξος που προπονώ αυτή την ομάδα.

Πως θα σταματήσει ο ΑΠΟΕΛ τον Κέιν: Ο Κέιν είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη, είχε πολύ μεγάλη αξία. Ποτέ δεν σκέφτομαι πως θα σταματήσουμε ατομικά έναν παίχτη. Πρέπει να σκεφτούμε πως η ομάδα θα αγωνιστεί και να τους σταματήσουμε. Το κάναμε απέναντι στον Μέσι, τον Νεϊμάρ, τον Ρονάλντο και την Παρί ΣΖ και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και αύριο.

Ποιο είναι το κλειδί για αύριο και αν θα αλλάξει κάτι τακτικά: Νομίζω ότι το κλειδί είναι η απόδοση των ομάδων. Είμαστε ρεαλιστές και ξέρυμε ότι η Τότεναμ είναι καλύτερη ομάδα από εμάς. Το βασικό για εμάς, γιατί έχουμε πολλά προβλήματα, είναι να κάνουμε περισσότερα πράγματα με την μπάλα στα πόδια από ότι κάναμε στη Μαδρίτη. Η αυτοπεποίθηση όσον αφορά στη δημιουργία θα παίξει σημαντικό ρόλο στο αυριανό ματς.

Αν ανησυχεί που ο ΑΠΟΕΛ δεν σκόραρε σε 2 παιχνίδια: Η ουσία είναι να βάλεις την μπάλα στα δίκτυα, κάποτε με λίγες φάσεις μπορεί να κερδίσεις και άλλες φορές με πολλές φάσεις να χάσεις. Θα μπορούσαμε και με την Ανόρθωση και με τον Άρη να σκοράρουμε. Η ουσία για εμένα είναι η ομάδα να δημιουργεί και έχουμε τους ποδοσφαιριστές να σκοράρουμε. Δεν ανησυχώ και αν το κάνουμε αύριο θα σκοράρουμε.

Για τις απουσίες της Τότεναμ Βερτόνχεν, Ντεμπέλε: Γνωρίζω τους παίκτες που λείπουνε και είναι σημαντικές παίκτες για την Τότεναμ. Δεν γνωρίζετε, όμως, τους ποδοσφαιριστές που λείπουν για εμάς. Θεωρώ ότι έχουμε περισσότερες απώλειες εμείς.

Για τον Σαλάι: «Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα μας όπως ο Βούρος και ο Σαλάι που έχουν έρθει χωρίς προετοιμασία. Αυτά τα δύο παιδιά προσπαθούν να βρουν ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια. Σκεφτείτε πόση ταλαιπωρία τραβούν αυτά τα παιδιά, ειδικά ο Βούρος που δεν έχει εναλλακτική λύση. Ο Σαλάι μετά το παιχνίδι με την Ανόρθωση έδειξε ότι είχε βαρετό σώμα, τον ξεκούρασα απέναντι στον Άρη, χθες προπονήθηκε κανονικά και θα δούμε και σήμερα κατά πόσο μπορώ να τον χρησιμοποιήσω».

Για τον Σάλαϊ και τις απουσίες: Χθες ο Σάλαϊ έκανε χαλαρή προπόνηση, σήμερα θα δούμε μετά την προπόνηση. Θεωρώ πως οι πιθανότητες είναι υπέρ του. Ο Εμπεσίλιο, ο Εφραίμ, ο Μιλάνοφ, ο Μπερτόλιο είναι έξω, όπως και οι Ορ και Σόουζα. Είναι 6-7 ποδοσφαιριστές που έχουν προβλήματα και δεν υπολογίζονται.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ