aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο γκολ της ζωής του Άγγελου

Το γκολ της ζωής του Άγγελου

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Παρακολουθώ με έντονα συναισθήματα -μπορώ να πω- τον αγώνα ανθρωπιάς που γίνεται από τον ποδοσφαιρικό κόσμο του τόπου μας και πραγματικά το όλο θέμα με αγγίζει αφάνταστα.

Με αγγίζει γιατί οι «φούρποι» όπως αποκαλούν ορισμένοι τους φίλους του ποδοσφαίρου, δείχνουν με τον πιο παραστατικό τρόπο, που σταματά ο φανατισμός και ο οπαδισμός και από πού αρχίζει η έγνοια, το ενδιαφέρον και -ναι ρε γαμώ το- η αγάπη και η βοήθεια για τον συνάνθρωπο μας.

Ο Άγγελος Αγαθαγγέλου, προπονητής στις Ακαδημιών της Ομόνοιας, διαγνώσθηκε με σπάνιας μορφής ασθένεια και είναι άμεση ανάγκη να μεταβεί τις επόμενες μέρες στην Αγγλία για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και στη συνέχεια να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή.

Τις πρώτες μέρες, ήσαν οι φίλοι των πρασίνων που έσπευσαν να βοηθήσουν, ο καθένας με ό,τι μπορούσε. Ακολούθησαν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ, του Απόλλωνα, της Ανόρθωσης, του Ολυμπιακού. Μέρα με τη μέρα η συμπαράσταση προς τον Άγγελο έπαιρνε μορφή χιονοστιβάδας και τον αγκάλιαζε σ’ αυτή τη δύσκολη στροφή της ζωής του.

Οι «φούρποι», που λέτε έδειξαν πως ξέρουν πολύ καλά μέχρι που φθάνουν οι κόκκινες γραμμές, πότε παραμερίζεται ο αρρωστημένος φανατισμός και ο πόλεμος των κασκόλ. Ο Άγγελος είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου και στο κάλεσμα για βοήθεια -που όπως πληροφορούμαι είναι μεγαλύτερη από ποτέ- κανένας δεν κοίταξε τον χώρο από τον οποίο προέρχεται.

Για τον απλούστατο λόγο επειδή η ανάγκη της στιγμής δεν έχει ξεχωρίζει χρώματα και ομάδες. Ευχή δική μας, αλλά (πιστεύω και όλου του κόσμου) είναι ο Άγγελος να καταφέρει να βγει νικητής από την προσωπική αυτή μάχη που δίνει. Μακάρι να τα καταφέρει να επιστρέψει και πάλι δυνατός και υγιής εκεί όπου ήταν συνηθισμένος και μαθημένος όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι λοιπόν, μέσα από τέτοιες ενέργειες και τέτοιες στιγμές που φαίνεται πως η ανθρωπιά, η έγνοια και το ενδιαφέρον προς τον συνάνθρωπο μας δεν χάθηκαν από προσώπου γης. Και είναι ακόμα πιο σημαντικό πως τούτη τη φορά ο κόσμος του ποδοσφαίρου δείχνει το καλό του πρόσωπο, σε έναν νέο άνθρωπο, σε ένα νέο παιδί που δίνει το δικό του αγώνα για ζωή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ