aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Το γκολ με την Ομόνοια σημάδεψε την καριέρα μου»

«Το γκολ με την Ομόνοια σημάδεψε την καριέρα μου»

Ενδιαφέρουσα η συνέντευξη που παραχώρησε ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου στο Match Programme του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τη Νέα Σαλαμίνα.

Ποιο ήταν το ποδοσφαιρικό σου πρότυπο όταν ήσουν μικρός;

«Ζinedine Ζidane. Μοναδικός!»

Ποιός είναι για σένα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ποδοσφαίρου;

«Θεωρώ οτι είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε στην εποχή του Messi. Η ιστορία θα αποφασίσει αν θα τον δικαιώσει ως τον κορυφαίο όλων. Για μένα, σίγουρα είναι μέσα στην τελική τριάδα με Maradona καιPele και ίσως λόγω σταθερότητας και μικρότερων χώρων στο σύγχρονο ποδόσφαιρο να παίρνει την πρωτιά».

Σε ότι αφορά στις ποδοσφαιρικές ομάδες, ποια θεωρείς καλύτερη όλων των εποχών;

«Στη δική μου εποχή η FC Barcelona με Guardiola που πήρε τα δύο UEFA Champions League είναι αυτή που ξεχωρίζει».

Ποιό θεωρείς εσύ ως το σημαντικότερο γκολ που πέτυχες στην καριέρα σου στο ΑΠΟΕΛ;

«Το πέναλτι με τη Lyon αναμφίβολα. Από άποψη σημαντικότητας για την ομάδα. Το γκολ εναντίον της Ομόνοιας το 2009 σημάδεψε την καριέρα μου».

Ποδοσφαιρικά ποιά ήταν η πιο σημαντική στιγμή σου με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ;

«Λόγω του ότι είναι ο αγώνας στο πιο ψήλο επίπεδο που έφτασε η ομάδα, σίγουρα ο αγώνας με τη Real Madrid ήταν εξέχουσας σημασίας και νιώθω ειλικρινά ευλογημένος που συμμετείχα».

Ποιά ήταν η πιο δυσάρεστη;

«Σίγουρα τα πρώτα 5-6 χρόνια της καριέρας μου στο ΑΠΟΕΛ δεν ήταν όπως σήμερα αλλά μετά από όλα αυτά που έζησα και ζω θεωρώ αχαριστία να ασχοληθώ με οποιαδήποτε δυσάρεστη στιγμή έχω ζήσει στο παρελθόν».

Ποιό θεωρείς ως το πιο εντυπωσιακό ποδοσφαιρικό στάδιο στον κόσμο;

«Το Camp Nou είχε μια αύρα μεγαλείου και ιστορίας αν και παλιό σαν στάδιο, το Bernabeu ήταν μεγαλοπρεπές και καθηλωτικό, αλλά είχα ξεχωρίσει το στάδιο της Shakhtar Donetsk ως ένα από τα αρτιότερα και πιο εντυπωσιακά που έχω δει ποτέ».

Ποιό στάδιο από αυτά που έχεις αγωνιστεί αποτέλεσε κατά την άποψη σου, την πιο καυτή έδρα;

«Το στάδιο της Partizan στο οποίο πανηγυρίσαμε την πρώτη πρόκριση σε ομίλους το 2009. Δεν ακουγόταν το παραμικρό μέσα στο γήπεδο. Στο τέλος είχαν χειροκροτήσει και την ομάδα μας μετά την πρόκριση και αυτό ήταν κάτι αξιοθαύμαστο».

Ποιός ο λόγος που επιλέγεις τον αριθμό 11;

«Αρχικά τον επέλεξα λόγω θέσης αλλά πλέον είμαι συνδεδεμένος με τον αριθμό και για διάφορους λόγους προσωπικά. Τόσο για το μήνα της ονομαστικής μου γιορτής και τον προστάτη άγιο της οικογένειας μας, αλλά και την ημέρα του γάμου μου».

Το συμβόλαιο σου λήγει. Θα ήθελες να μείνεις στην ομάδα;

«Το έχω δηλώσει εδώ και πολλά χρόνια ότι για όσο θα είμαι χρήσιμος στην ομάδα και θα μου προσφέρεται συμβόλαιο θα κάνω τα πάντα για να μείνω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ