aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο δωράκι της ΑΕΚ «φωτίζει» τον δρόμο του ΑΠΟΕΛ

Το δωράκι της ΑΕΚ «φωτίζει» τον δρόμο του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ καλείται να βάλει τη σφραγίδα του στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Ανόρθωση. Να φτάσει στη δεύτερη διαδοχική νίκη σε ντέρμπι, ώστε να εκμεταλλευτεί το στραβοπάτημα της ΑΕΚ και να την πιάσει στην κορυφή, έχοντας ασφαλώς στην… παρέα και την ΑΕΛ. Εν ολίγοις, δεν θέλει να φανεί ακατάδεκτος στο δώρο που του έκαναν οι Λαρνακείς!

Στη δύσκολη μάχη του πρωταθλητισμού τα πάντα μετρούν, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι γαλαζοκίτρινοι. Δεν έχουν περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες με το «καλημέρα» του δεύτερου γύρου που θα τους προσγειώσει ανώμαλα μετά τον θρίαμβο στο φινάλε των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και πολύ περισσότερο δεν θα τους επιτρέψει να καλύψουν το χαμένο έδαφος από την ΑΕΚ.

Η δέκατη νίκη στο πρωτάθλημα είναι ο αποκλειστικός στόχος, και για να γίνει αυτό εφικτό, θα χρειαστούν μεγάλα ψυχικά αποθέματα και αντοχές. Εν ολίγοις απαιτείται οι ποδοσφαιριστές να φτάσουν στο ύψος μιας εκ των καλύτερων φετινών εμφανίσεων για να κάμψουν την αντίσταση της Ανόρθωσης.

Γιατί μπορεί η αντίπαλος να ταλανίζεται από πολλά προβλήματα, να έμεινε μακριά από τις ομάδες που οδηγούν την κούρσα του μαραθωνίου, αλλά πάντοτε παραμένει υπολογίσιμη δύναμη. Εκτός από το γεγονός πως στην προηγούμενη αγωνιστική εξήλθε ισόπαλη με τον Απόλλωνα, στο ματς του πρώτου γύρου ο ΑΠΟΕΛ δεν κατάφερε να την κερδίσει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (0-0).

Ο Κρίστιανσεν είχε να ζυγίσει πολλά πράγματα πριν καταλήξει στο αρχικό σχήμα, με βασικότερο την κούραση των παικτών ένεκα της υπερπροσπάθειας απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν υπολογίζει στον Λάγο, που είναι τραυματίας, αλλά και στον Καρλάο, που συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες.

Τη θέση του Βραζιλιάνου στο κέντρο της άμυνας θα πάρει ο Αστίθ, ο οποίος θα έχει δίπλα του τον Μερκή. Από εκεί και πέρα υπάρχουν παίκτες που δεν κουβαλούν πολλά λεπτά στα πόδια τους στα τελευταία ματς, όπως είναι οι Βάντερ, Ντε Καμάργκο, Μπερτόλιο, Γιαννιώτας, Ορλάντι και Μπρεσάν, οι οποίοι μπορούν να δώσουν τις δέουσες λύσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ