aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο διαζύγιο και η επόμενη μέρα

Το διαζύγιο και η επόμενη μέρα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπάρχουν, ωστόσο αυτό που απασχολεί στον ΑΠΟΕΛ είναι οι πέντε χαμένοι βαθμοί στα δύο τελευταία ματς (0-0 με ΑΕΚ και ήττα 2-4 από Απόλλωνα) και πολύ περισσότερο η χλομή εμφάνιση στη Λεμεσό. Κάτι που έφερε αίφνης στο προσκήνιο θέμα τεχνικής ηγεσίας, με τον (επιτυχημένο) Γιώργο Δώνη να αποτελεί, όπως όλα δείχνουν, παρελθόν. 

Διορθώνεται με αυτήν την κίνηση η κατάσταση; Ιδωμεν… Ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει κυρίως ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, ο οποίος τα λέει καθημερινώς με τους στενούς του συνεργάτες. Και όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται πλέον στον προθάλαμο κι άλλων διορθωτικών κινήσεων που, όπως αφήνεται να διαρρεύσει, θα προκαλέσουν περαιτέρω «ταρακούνημα» στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος».  Αναμένεται πως θα τα πει και με τους παίκτες ώστε να τους θέσει προς των ευθυνών τους.

Διαβάστε επίσης: Μπαλταζάρ, Κωστή ή όνομα έκπληξη;

Ο Πετρίδης, μάς έχει συνηθίσει κατά τα προηγούμενα χρόνια να ξαφνιάζει με τις αποφάσεις του, παίρνοντας ρίσκα. Το ίδιο θα πράξει και φέτος με την απομάκρυνση του Δώνη στην τελική ευθεία των υποχρεώσεων, αισιοδοξώντας προφανώς στα ίδια αποτελέσματα. Από χθες βράδυ, το ρεπορτάζ πήρε «φωτιά», με τις πληροφορίες να διαδέχονταν η μία την άλλη. Αναμένεται εντός της ημέρας να προκύψουν περαιτέρω εξελίξεις (αναμένεται η επιστροφή Δώνη από την Ελλάδα) και από μεθαύριο θα είναι ξεκάθαρο το σκηνικό για τον προπονητή που θα βρίσκεται στον πάγκο στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (συν τα παιχνίδια του κυπέλλου).

Διαβάστε επίσης: Δεν αποφάσισαν για Δώνη… κρίσιμο το επόμενο 48ωρο!

Αν όντως επιβεβαιωθεί η είδηση και ο Δώνης αποχωρήσει, θα αλλάξουν πολλά πράγματα προς το καλύτερο ή θα συμβεί το αντίθετο; Είναι κι αυτό ένα θέμα. Και αν συμβεί το αντίθετο, ποιος θα απορροφήσει από εκεί και πέρα τους κραδασμούς; Το θέμα είναι η διοίκηση να διαχειριστεί την κατάσταση και την πίεση που ασκείται τα τελευταία 24ωρα, ιδιαίτερα από φίλους του συλλόγου, οι οποίοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν στην ιδέα πως μπορεί να χαθεί ο φετινός τίτλος. Τα θέλουν όλα, έστω κι αν οι οπαδοί απουσιάζουν από την κερκίδα, ανεξαρτήτως του ατόμου που θα κάθεται στον πάγκο. Αυτό έμαθαν τα τελευταία χρόνια με όλες αυτές τις διακρίσεις στις εντός και εκτός συνόρων υποχρεώσεις. Πού θα ξεσπάσουν άραγε σε περίπτωση που δεν κατακτηθεί ο τίτλος; Σε αυτούς στον πάγκο, στους παίκτες ή κάπου άλλου;

Διαβάστε επίσης: «Πλασάρεται» δεξιά κι αριστερά ο Μπαλταζάρ

Ο Δώνης, την ίδια ώρα, δεν είναι εκ των προπονητών που προσπαθεί να χτίσει ακόμα καριέρα. Δεν τον νοιάζουν τόσο πολύ τα λεφτά, τα συμβόλαια, όπως είχε αναφέρει εξάλλου σε ανύποπτο χρόνο. Είναι έτοιμος να αποχωρήσει, εάν αυτό κρίθηκε εν τέλει πως θα λειτουργήσει προς όφελος του ΑΠΟΕΛ. Έχει αποδείξει πως αγαπά την ομάδα και τα δύσκολα δεν τον τρόμαξαν ποτέ. Όπως έλεγε στο στενό του κύκλο μετά την πρόσφατη ήττα, «μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το πιστεύω», δείγμα της αποφασιστικότητάς του, παρά το γεγονός πως αναγνωρίζει την ποιότητα του Απόλλωνα και τη βαθμολογική διαφορά.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο Θρύλος έπαθε αυτό που φοβόταν

Αυτό έλεγε κι όταν αναλάμβανε ένα χάος το καλοκαίρι, μια κακοσχεδιασμένη ομάδα και την οδήγησε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Της έδωσε «ταυτότητα», τη βελτίωσε σε πολλούς τομείς. Αυτό έλεγε και όταν η ομάδα ήταν αρκετά πίσω από την πρώτη θέση στο τρέχον πρωτάθλημα. Κανείς δεν θυμάται το πόσο ευχαριστημένοι δήλωναν όλοι για την πορεία στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Κανείς δεν θυμάται τους πολλούς παροπλισμένους βασικούς παίκτες και δεν προσμετρά την κούραση που βγαίνει από τον Μάρτιο και εντεύθεν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ