aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο διαπραγματευτικό χαρτί του ΑΠΟΕΛ

Το διαπραγματευτικό χαρτί του ΑΠΟΕΛ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η προσοχή στον ΑΠΟΕΛ βρίσκεται εξ ολοκλήρου στραμμένη στον επαναληπτικό αγώνα απέναντι στη Σλάβια Πράγας. Η ομάδα έχει κρίσιμο ραντεβού το βράδυ της Τετάρτης «Έντεν Αρένα» με την ιστορία της, αφού θα κληθεί να μετουσιώσει τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι (2-0) που διεξήχθη στο ΓΣΠ σε πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που εάν επιτευχθεί, ο θετικός αντίκτυπος δεν θα περιορίζεται μονάχα στο πρεστίζ του συλλόγου, αλλά και στο πώς θα κινηθεί στο μετεγγραφικό παζάρι.

Αλλιώς είναι, βλέπετε, να περιοριστεί στα γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ και αλλιώς εάν εκτοξευτεί σε αυτά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η διαφορά στα εκατομμύρια που θα πιστωθούν στο λογαριασμό είναι μεγάλη, καθορίζοντας αναλόγως την επόμενη μέρα στην τελική ευθεία της τρέχουσας περιόδου για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Με αυτό δεν σημαίνει πως ποδοσφαιριστές που «γλυκοκοίταζε» ο ΑΠΟΕΛ προ ημερών και συγκέντρωναν μια καλή προοπτική για να κατηφορίσουν στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» πέρασαν στην άκρη ή απορρίφθηκαν. Η επιλογή του Γουίλιαμ ντε Αμορίμ, για παράδειγμα, εξακολουθεί να βρίσκεται στο (μετεγγραφικό) προσκήνιο και μάλιστα συγκεντρώνει με τα σημερινά δεδομένα καλές πιθανότητες για να υλοποιηθεί η εγγραφή του στο γαλαζοκίτρινο ρόστερ.

Ο ευέλικτος πλάγιος μεσοεπιθετικός είχε αποτελέσει την πρώτη αλλαγή του προπονητή της Στεάουα Βουκουρεστίου στον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (0-0) για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, με το πιθανότερο σενάριο να αγωνισθεί και στη ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν φαίνεται ότι αποτελεί τροχοπέδη στην υλοποίηση της μετεγγραφής του στους πρωταθλητές Κύπρου, με τους ιθύνοντες στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ να κάνουν υπομονή ακόμα λίγες μέρες.

Το σίγουρο είναι πως επί της παρούσης, οι πρωταθλητές μας βρίσκονται σε στάση αναμονής, περιμένοντας στο πού θα οδηγηθεί εν τέλει το ευρωπαϊκό ταξίδι. Ίσως, εάν αυτό αφορά στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να γίνει και η οικονομική υπέρβαση με άλλον έναν παίκτη που θα αγωνίζεται στη γραμμή κρούσης και θα διέπεται από διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτά των Ντε Καμάργκο και Ποτέ.

Επί της παρούσης, στα υπόψη βρίσκονται παίκτες κάτω των 22 ετών που θα μπορούν να εγγραφούν στον κατάλογο Β’, χωρίς με αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχει η προοπτική για να στραφούν προς άλλες κατευθύνσεις. Βλέπετε, όσο πλησιάζει η ολοκλήρωση της μετεγγραφικής περιόδου και παίκτες με μεγάλη αξία μένουν χωρίς ομάδα τόσο περισσότερο θα αυξηθούν οι πιθανότητες για να πουν το «ναι». Ιδιαιτέρως εάν ο ΑΠΟΕΛ έχει στα χέρια το «γερό» διαπραγματευτικό χαρτί που ονομάζεται «όμιλος Τσάμπιονς Λιγκ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ