aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο «χατ τρικ» που… βγάζει πρωταθλητή

Το «χατ τρικ» που… βγάζει πρωταθλητή

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Έκτη σερί νίκη του ΑΠΟΕΛ επί της Ομόνοιας! Η πλάστιγγα του ντέρμπι της Λευκωσίας έγειρε για τα καλά στο στρατόπεδο των γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι είναι αήττητοι απέναντι στους πράσινους για 16 παιχνίδια. Υπάρχει παραπάνω για τους μεν και παρακάτω για τους δε; Καταφατική η απάντηση: Οι πρωτοπόροι έχουν προς το παρόν το τρία στα τρία απέναντι στους συμπολίτες τους (4-1, 2-1, 1-0) και στο παιχνίδι του β’ γύρου των πλέι οφ θα επιδιώξουν να πετύχουν για πρώτη φορά στην ιστορία των αιώνιων το τέσσερα στα τέσσερα.

Διότι το χατ τρικ νικών δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται για τους χθεσινούς νικητές, μα η τέταρτη. Το πέτυχαν τη σεζόν 2008-09 με 3-2, 1-0 και 2-1 (το τέταρτο ματς διεκόπη λόγω επεισοδίων και αποφασίστηκε μηδενισμός ένθεν και ένθεν). Το δεύτερο… εννιάποντο ήρθε την περίοδο 2010-11 με 3-0, 1-0 και 2-0 (το τέταρτο ματς έληξε 1-0 για τους τριφυλλοφόρους).

Τέλος, τη σεζόν 2015-16, οι περσινοί πρωταθλητές επικράτησαν με 2-0, 2-1 και 2-0 (το ματς του α’ γύρου έληξε 2-2). Είχε όμως και η Ομόνοια το δικό της σερί τριών επιτυχιών, την περίοδο 2009-10 με 2-1, 1-0 και 1-0 (το παιχνίδι του α’ γύρου έμεινε στο 1-1).

Ποιο είναι όμως το αξιοσημείωτο στις τέσσερις προηγούμενες φορές, τρεις για τον ΑΠΟΕΛ και μία για την Ομόνοια; Η ομάδα που πέτυχε χατ τρικ νικών επί του συμπολίτη της κατέκτησε τελικά τον τίτλο. Αυτό που απομένει είναι να φανεί αν θα επαναληφθεί για πέμπτη φορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ