aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο bullying στον Πιέρο και ένα στοίχημα

Το bullying στον Πιέρο και ένα στοίχημα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τον Πιέρο Σωτηρίου το πολύ λίγο που τον γνωρίζω ή τέλως πάντων την εικόνα που μου βγάζει, αλλά και απ΄ όσα μπορεί ο καθένας να μάθει από το στενό του περιβάλλον, πρόκειται για ένα πολύ συνεσταλμένο παιδί. Παιδί με αρχές, από οικογένεια, που ποτέ του δεν έβγαζε γλώσσα και πολύ περισσότερο ποτέ του δεν καβάλησε το καλάμι.

Ακόμα και τώρα, που έκανε τη μετεγγραφή στην Κοπεγχάγη. Σκύβει το κεφάλι και δουλεύει, κάνει τη δουλειά του και αποφεύγει -όπως ο διάβολος το λιβάνι- να προκαλεί ή να δίνει τροφή στα ΜΜΕ. Φανταστείτε λοιπόν το παράπονο και την πίκρα που είχε μέσα του, από τη στάση πολλών γνωστών, άγνωστων, για να πει κι αυτά τα λίγα που είπε, στην προχθεσινή βράβευση του από τον ΠΑΣΠ.

Ο Κύπριος διεθνής έβγαλε από μέσα του τα όσα κατάπινε εδώ και τρία περίπου χρόνια και δεν δίστασε να πει κάποια πράγματα που όλον αυτόν τον καιρό τα κρατούσε για τον εαυτό του και ενδεχομένως και για τους πολύ δικούς του ανθρώπους. Θέλω να πιστεύω πως ο Πιέρος δεν είπε όσα είπε τώρα που ανοίγει τα φτερά του για άλλες πολιτείες, περισσότερο μαγικές και (ναι) με πολύ μεγαλύτερη ποδοσφαιρική παιδεία και (γιατί όχι) ποδοσφαιρική ποιότητα.

Ο 24χρονος φορ, βρίσκεται στην αφετηρία διεθνούς καριέρας και όπως έδειξε τα τελευταία τρία χρόνια εκείνο που ξέρει να κάνει καλύτερα είναι να δουλεύει, να δουλεύει και να δουλεύει. Αυτό δεν ήταν παρά το πρώτο βήμα, ένα βήμα το οποίο έκαναν και πολλοί άλλοι πριν από αυτόν. Από τον ίδιο εξαρτάται και στον ίδιο εναπόκειται να συνεχίσει να διαψεύδει τις Κασσάνδρες ως προς το ποδοσφαιρικό του ποιόν. Ο δρόμος, το γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα είναι μακρύς, δύσβατος και γεμάτος από εμπόδια. Το είπε άλλωστε, το έζησε στο πετσί του, με κάτι που ίσως και να έμοιαζε με ενός είδους ποδοσφαιρικού bullying!

Το μέχρι που θα φτάσει από τον ίδιο εξαρτάται. Κι αν υπάρχουν κάποιοι -λίγοι ή πολλοί δεν έχει σημασία- που τον αμφισβητούν και ενδεχομένως θα συνεχίσουν να τους πέφτει ο Πιέρος αχώνευτος, χασογκόλης ή και «λίγος», υπάρχουν πολύ περισσότεροι που πιστεύουν στην αξία και τις ικανότητες του. Υπάρχουν οι φίλοι του, η οικογένεια του, το κορίτσι του, οι φίλαθλοι εκείνοι που στο πρόσωπο του Πιέρου βλέπουν τον φορ της επόμενης δεκαετίας. Από τον ίδιο λοιπόν εξαρτάται ποιους θα δικαιώσει και ποιους θα διαψεύσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ