aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΥΡΟΣΤο ασχημόπαπο του ΑΠΟΕΛ που έγινε κύκνος

Το ασχημόπαπο του ΑΠΟΕΛ που έγινε κύκνος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Ποιος είναι, πού τον βρήκαμε;», «με αυτόν θα πάρουμε πρωτάθλημα;», ήταν μερικές από τις εκφρασμένες απόψεις οπαδών του ΑΠΟΕΛ, μόλις πληροφορήθηκαν για την προσθήκη στο ρόστερ του Λέο Νατέλ. Από τα δημοσιεύματα για τον Μίχαλ Ντούρις τότε, προσγειώθηκαν σε έναν άγνωστο παίκτη, ο οποίος δεν είχε σχεδόν τίποτα να επιδείξει προηγουμένως. Ο 21χρονος Βραζιλιάνος αγωνιζόταν δανεικός από τη Σάο Πάολο στη Φορταλέζα, έχοντας περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Η πολύ πιο έντονη αμφισβήτηση ήλθε στις πρώτες εμφανίσεις του. «Δεν κάνει για τον ΑΠΟΕΛ», «άλλη μια αποτυχημένη μετεγγραφή» και πάει λέγοντας. Για να έλθει η έκρηξη σε ένα φιλικό ματς με τον Ολυμπιακό στο Μακάρειο Στάδιο. Χρησιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα αφήνοντας ημιτελείς τις πλείστες επιθετικές ενέργειές του, δείχνοντας απογοητευμένος από την έντονη μουρμούρα που ακουγόταν προς το πρόσωπό του.

Διαβάστε επίσης: Ικανοποίηση για άλλον έναν (κίτρινο) λόγο

Ο Νατέλ… έφαγε πάγκο με το κουτάλι. Η έκρηξη που περίμεναν στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» δεν ερχόταν. Μόνο που ο Βραζιλιάνος δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει στον εαυτό του. Εξάλλου, τόσα χρόνια μόνο ο ίδιος πίστευε στις δυνατότητές του. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το στοιχείο που λέει πως είχε αγωνισθεί μόνο 835 λεπτά στη Βραζιλία.

Διαβάστε επίσης: Το επόμενο γκολ θα είναι ιστορικό για τον κάπτεν

Για να φτάσει στην αποθέωση από την κερκίδα και να μεταμορφωθεί σε κύκνο, ο Λέο έριξε ποτάμια από ιδρώτα και βίωσε τη ζωή ενός ασχημόπαπου. Η μετεξέλιξή του από μέτριο έως κακό παίκτη στα μάτια των ΑΠΟΕΛιστών σε κορυφαίο σέντερ-φορ της ομάδας, παραπέμπει σε ωδή στη δουλειά, την αφοσίωση και την υπομονή. Στην… απογείωση του νεαρού συνέβαλε ασφαλώς και ο Πάολο Τραμετσάνι. Τον έκανε να πιστέψει ακόμα περισσότερο στις ικανότητές του και από εξτρέμ τον «βάπτισε» στράικερ. Το θέμα από ένα σημείο κι έπειτα ήταν να τον πιστέψουν κι άλλοι. Γι’ αυτό φρόντισε ο ίδιος, φυσικά, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ιταλός προπονητής. Από τα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου έως σήμερα ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του, σημειώνοντας έξι τέρματα σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, μοιράζοντας και δύο ασίστ.

Διαβάστε επίσης: Πλησιάζει το deal με Ρέζα

Το ερχόμενο καλοκαίρι, ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει μεγάλη μάχη για να τον διατηρήσει στο ρόστερ. Ήδη, κίνησε τις διαδικασίες, αλλά ο πήχης είναι πολύ ψηλά ένεκα των οικονομικών απαιτήσεων της Σάο Πάολο. Ο ίδιος, επί της παρούσης, θέλει να στεφθεί πρωταθλητής στον ΑΠΟΕΛ και μένει να δούμε εάν θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα την επιθυμία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ