aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο «alter ego» του Μπρούνο Μπαλταζάρ

Το «alter ego» του Μπρούνο Μπαλταζάρ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Το παιγνίδι στο Καζακστάν εκτός όλων των άλλων λόγων (οικονομικών, αγωνιστικών κλπ, κλπ) που έχουν αναλυθεί κατά κόρον, αποτελεί άλλο ένα δείγμα γραφής του Μπρούνο Μπαλταζάρ, με τον Πορτογάλο να καλείται να δώσει τα διαπιστευτήρια του στο ραντεβού με την Ιστορία που έχει ο ΑΠΟΕΛ! Ο 41χρονος τεχνικός. εκτός από «απαντήσεις» και αποδείξεις, θα κληθεί να παρουσιάσει και τον «άλλο του εαυτό», το «alter ego» του!

Δεν αποτελεί μυστικό, ούτε απλά «καραμέλα» πως από τη μέρα που ανακοινώθηκε η συνεργασία του Πορτογάλου με τον ΑΠΟΕΛ, μεγάλος αριθμός οπαδών των γαλαζοκίτρινων «ξίνισαν» τα μούτρα τους και η αμφισβήτηση απλώθηκε σαν νέφος πάνω από το νέο αφεντικό του πάγκου της ομάδας.

Ο Πρόδρομος Πετρίδης επανέλαβε περισσότερες από μια φορές πως, «δεν τίθεται θέμα τεχνικής ηγεσίας», αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους φίλους της ομάδας να συνεχίσουν να έχουν στην «μπούκα» τον Πορτογάλο. Ο ίδιος κλείνει τ’ αφτιά, κάνει τη δουλειά του, απαντώντας μάλιστα, ήρεμα και με επιχειρήματα, κάθε λογής ερωτήσεις ή υπονοούμενα που αφορούν τη δουλειά του.

Στον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης ωστόσο ο ΑΠΟΕΛ παίζει ουσιαστικά το μέλλον του, όχι μόνο στη διοργάνωση, αλλά και για τη χρονιά ολόκληρη όπως κι αν μεταφράζεται αυτό, αλλά και για να μη λέμε τα ίδια και τα ίδια. Ο Μπαλταζάρ έχει στα χέρια του το πιο πολυέξοδο και πιο ακριβό (σε μισθολόγιο και σε αξία) ρόστερ στο νησί και καλείται να το διαχειριστεί ανάλογα για να κάνει ο ΑΠΟΕΛ το άλμα στους ομίλους. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί και σε ένα μεγάλο ποσοστό θα καταδείξει και την προσέγγιση του κόουτς προς τον συγκεκριμένο αγώνα, τόσο από τακτικής άποψης, όσο και φιλοσοφίας.

Η νίκη του πρώτου αγώνα αποτελεί «ατού» (μικρό ή μεγάλο δεν έχει σημασία) και ο τεχνικός των γαλαζοκίτρινων, ανάλογα με την τακτική, αλλά και τα πρόσωπα που θα επιλέξει θα δείξει τις προθέσεις του στο παιγνίδι. Το βάθος στο ρόστερ του δίνει τη δυνατότητα να παρατάξει την ομάδα όπως αυτός νομίζει καλύτερα και σε σχέση με τις δηλώσεις που έκανε μετά το παιγνίδι, θεωρείται απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να παρατάξει την ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς και το μυαλό στην ισοπαλία.

Από την άλλη θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις επιλογές του στους ποδοσφαιριστές που θα δώσει φανέλα βασικού. Γενικά πρόκειται για ένα παιγνίδι στο οποίο οι αποφάσεις του τεχνικού των πρωταθλητών θα κριθούν και θα κρίνουν το μέλλον του ΑΠΟΕΛ στη διοργάνωση και όχι μόνο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ