aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το άλλο επίτευγμα του Κρίστιανσεν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Προπονητής-πρωταθλητής δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχημένος. Αν έχει οδηγήσει μάλιστα την ομάδα και στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, είναι σίγουρα ο προπονητής της χρονιάς. Ασχέτως αν έρθει το νταμπλ ή όχι. Ο λόγος φυσικά για τον Τόμας Κρίστιανσεν του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έχει και άλλο ένα παράσημο. Είναι ο πρώτος που ανέλαβε την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας και έφτασε μέχρι το τέλος της σεζόν, επί προεδρίας Πρόδρομου Πετρίδη.

Στην πρώτη θητεία του «Μανιταρά», όπως είναι ευρέως γνωστός ο πρόεδρος του πρωταθλητή, δεν συνέβη ποτέ κάτι ανάλογο, ενώ στη δεύτερη ισχύει για πρώτη φορά. Μεταξύ 2001 και 2006, έδωσε απολυτήριο στους Μάικ Γουόλκερ, Ντούσαν Ούχριν, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Βέρνερ Λόραντ και Μάριο Κωνσταντίνου.

Σε αυτό το διάστημα, τρεις τεχνικοί έφυγαν με διαφορετικό τρόπο. Ο Έγκεν Γκέραρντς ήταν ο μοναδικός που αποχώρησε οικειοθελώς. Είχε πρόταση από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης μεσούσης της περιόδου 2002-03 και ζήτησε να διακόψει τη συνεργασία του με τον ΑΠΟΕΛ. Όπως και έγινε.

Οι άλλοι δύο δεν απολύθηκαν, ωθήθηκαν όμως εμμέσως στην έξοδο. Με τον διάδοχο του Ολλανδού, Τάκη Λεμονή, λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Όπως ανέφερε τότε η ανακοίνωση, ο Ελλαδίτης δεν αποδέχτηκε την πρόταση για μείωση αποδοχών. Τέλος, ο Γέρτσι Έγκελ αντικατέστησε τον Μάριο Κωνσταντίνου στα μέσα της σεζόν 2005-06 και οδήγησε τους γαλαζοκίτρινους στην κατάκτηση του κυπέλλου. Λίγες ημέρες αργότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε κοινή συναινέσει η μη ανανέωση της συνεργασίας. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου (τότε), αιτία ήταν η απώλεια του πρωταθλήματος.

Έπειτα από μερικά 24ωρα, όμως, αποχώρησε από την προεδρία ο Πετρίδης και τη σκυτάλη παρέλαβε ο Κυριάκος Ζιβανάρης. Όσο για τη δεύτερη θητεία του (2013-σήμερα), οι Γιώργος Δώνης, Τόρστεν Φινκ, Ντομίνγκος Πασιένσια και Τιμούρ Κετσπάγια, είδαν πρόωρα την πόρτα της εξόδου.

Αυτή λοιπόν είναι η ιστορία του Πρόδρομου Πετρίδη και των 12 προηγούμενων προπονητών που εργάστηκαν στον ΑΠΟΕΛ επί των ημερών του. Πλέον αναμένονται τα νεότερα για τον 13ο. Όπως συμβαίνει πάντοτε στις περιπτώσεις των επιτυχημένων προπονητών, θα είναι ρίσκο να μην ανανεωθεί η συνεργασία με τον Κρίστιανσεν. Ανεξαρτήτως ποιος θα είναι ο λόγος, αν τελικά χωρίσουν οι δρόμοι των δύο πλευρών. Από την άλλη, όμως, το παρελθόν του προέδρου των γαλαζοκιτρίνων διδάσκει ότι το ρίσκο δεν είναι άγνωστο γι’ αυτόν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ