aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το αίσθημα της αδικίας του Στάθη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Γίνεται ένας ολόκληρος Στάθης Αλωνεύτης ν’ απουσιάζει από την Εθνική μας ομάδα; Γίνεται ένας τόσο γρήγορος και τόσο ευέλικτος ποδοσφαιριστής, με τεράστια προφορά (και εμπειρία), να μη βρίσκεται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα;

Να μην αποτελεί, βρε αδελφέ, αν μη τι άλλο υπαλλακτική επιλογή στον πάγκο; Ερωτήματα που αυξήθηκαν και πλήθυναν μετά την έκδηλη αδυναμία που φανέρωσε η Εθνική μας στο ματς με την Εσθονία να αναπτυχθεί αποτελεσματικά από τις πτέρυγες και πολύ περισσότερο να ασκήσει εκείνη την πίεση που θα την έφερνε πιο κοντά στους τρεις βαθμούς.

Η μη κλήση του Αλωνεύτη που κάνει τρομερή σεζόν με τον ΑΠΟΕΛ και αποτελούσε (εδώ και χρόνια) μόνιμο όνομα στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, συζητείται πιο έντονα από κάθε άλλη φορά. Το δεδομένο είναι πως ο αεικίνητος εξτρέμ που παρεμπιπτόντως σήμερα σβήνει 34 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του, σέβεται και πρωτίστως αγαπά την Εθνική ομάδα, την οποία είχε… ξελασπώσει αρκετές φορές φορώντας το εθνόσημο στο στήθος..

Τότε γιατί δεν επιστρέφει παρά τις παραινέσεις και διοικητικών στελεχών της ΚΟΠ; Η ένδειξη «πρόβλημα» ανάβει στον Χριστάκη Χριστοφόρου. Ο βραχύσωμος ποδοσφαιριστής αισθάνεται έντονα το συναίσθημα της αδικίας από τον ομοσπονδιακό προπονητή, όταν αυτός αποφάσισε να μην τον καλέσει πριν από τον πρώτο επίσημο αγώνα με το Βέλγιο, ένα ματς που είχε διεξαχθεί στις 6 Σεπτεμβρίου του 2016.

Δεν έπαιξε ούτε στο φιλικό με την Ουκρανία έξι μήνες προηγουμένως και το ποτήρι για τον Στάθη ξεχείλισε. Έκρινε μάλλον ο Κύπριος προπονητής πως άλλοι ποδοσφαιριστές ήταν σε καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας ή αν το προτιμάτε σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, θέτοντας τον Αλωνεύτη στο περιθώριο.

Η αλήθεια είναι πως παρά το γεγονός πως δεν είχε προ μηνών πολλά παιχνίδια στα πόδια του, ο παίκτης είχε βγάλει ολόκληρο το πρόγραμμα προετοιμασίας και δήλωσε πανέτοιμος για δράση. Έστω και ρεζέρβα, οι ΑΠΟΕΛίστες «διαδήλωναν» την είσοδό του στα ματς! Έπρεπε να αρχίσει από το τέλος Σεπτεμβρίου να φορτώνει αγώνες στα πόδια για να του ζητηθεί να πάει στην Εθνική, αλλά ευγενικά το αρνήθηκε.

Δεν ξέχασε ποτέ τον άδικο παραγκωνισμό του, σε τέτοιο βαθμό που φημολογείται ότι δεν θέλει να τεθεί ξανά υπό τις οδηγίες του νυν ομοσπονδιακού προπονητή. Όσο κι αν πιέστηκε, όσο κι αν του το ζήτησαν με κάθε τρόπο, δεν έκανε ποτέ πίσω. Και αυτό που δεν μπορεί κανείς να προβλέψει είναι εάν εντέλει θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει την Εθνική… Αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει ο Στάθης, ο οποίος όσο πικραμένος κι αν νιώθει, όσο δίκαιο κι αν έχει, θεωρώ πως θα πρέπει να βάλει την Εθνική υπεράνω όλων. Οι προπονητές έρχονται και παρέρχονται, αλλά η Εθνική μας ομάδα μένει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ