aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛ«Το 8ο θαύμα», «Όσο υπάρχουν ΑΠΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ»

«Το 8ο θαύμα», «Όσο υπάρχουν ΑΠΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ»

Εννιά χρόνια από το έπος. Εννιά χρόνια από την χρυσή σελίδα στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ και του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το βράδυ της 7ης Μαρτίου 2012, ο άγνωστος ΑΠΟΕΛ της μικρής Κύπρου έγινε ο Θρύλος της Ευρώπης. Απέκλεισε σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι τη Λυών στα πέναλτι και προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Στις οκτώ κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η αρμάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς τρέλανε την ποδοσφαιρική Ευρώπη σε μία πορεία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη και την καρδιά των φίλων του ΑΠΟΕΛ.

Γυρίσαμε τον χρόνο πίσω και ανατρέξαμε στην έκδοση της «GoalNews» της 8ης Μαρτίου 2012. Οι συντάκτες της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» έδωσαν ρέστα με μια πολυσέλιδη έκδοση αφιερωμένη στον άθλο του ΑΠΟΕΛ. Η τεράστια επιτυχία των γαλαζοκίτρινων ξεπέρασε τα κυπριακά σύνορα. Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία είχαν στις κύριες ειδήσεις τους την είδηση που σόκαρε την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Από την «Εκίπ», μέχρι την «Marca» και την «Αs». Μεθυσμένοι από το νέκταρ της επιτυχίας του ΑΠΟΕΛ και στην Ελλάδα αφιέρωσαν πρωτοσέλιδα εφημερίδων στο έπος των γαλαζοκιτρίνων.

Το «Goal» Ελλάδος συμπλήρωνε δέκα χρόνια ζωής, όμως ο αρχισυντάκτης Ανδρέας Δημάτος αφιέρωσε το πρωτοσέλιδο στους ΑΠΟ-Έλληνες.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ

«Για να είσαι πλούσιος, πρέπει να έχεις πάρα πολλά λεφτά. Για να αγοράσεις ένα μεγάλο σπίτι και να ζεις μέσα στη χλιδή, πρέπει να έχεις πάρα πολλά λεφτά. Για να αγοράσεις μία αμαξάρα πολυτελείας, πρέπει να έχεις πάρα πολλά λεφτά. Για να ντύνεσαι ακριβά και να διασκεδάζεις στα in μαγαζιά, πρέπει να έχεις πάρα πολλά λεφτά.

Για να δημιουργήσεις μία πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα, δεν είναι απαραίτητο να έχεις λεφτά. Αρκεί να έχεις μυαλό, πλάνο, προγραμματισμό, ψυχή και πίστη. Για αυτό το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα ζωντανό, για αυτό θα είναι το μόνο που δεν θα καταλαβαίνει από οικονομικές κρίσεις, για αυτό θα δίνει πάντα τη δύναμη στον μικρό ότι μπορεί να νικήσει τον κάθε μεγάλο.

Η ομαδάρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μας θύμισε σε αυτό το αξημέρωτο βράδυ του κυπριακού και ελληνικού ποδοσφαίρου ότι όσο υπάρχουν ΑΠΟ-Ελληνες, θα υπάρχει και η ελπίδα, θα υπάρχει και η ζωή. Ενας ολόκληρος λαός έκλαψε το καλοκαίρι του 2004 στην Πορτογαλία. Ενας ολόκληρος λαός έκλαψε με την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ επί της Λιόν στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Από πού αλλού αυτός ο ταλαιπωρημένος λαός έχει πάρει τόσες χαρές όσες από το ποδόσφαιρο και συνολικά από τον αθλητισμό; Είναι τεράστιος ο συμβολισμός της τεράστιας επιτυχίας του ΑΠΟΕΛ. Μία ομάδα που στηρίζεται σε μία χούφτα ελληνόπουλα που έφυγαν από τις ελληνικές ομάδες ως λίγοι και αποτυχημένοι για να γράψουν ιστορία με τη φανέλα μιας κυπριακής ομάδας που πίστεψε σε αυτούς.

Αυτήν τη στιγμή ο ΑΠΟΕΛ είναι ΕΒΔΟΜΟΣ στην επίσημη βαθμολογία της UEFA με τις 236 ομάδες που συμμετείχαν από το ξεκίνημα της χρονιάς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!!! Αυτό δεν είναι μόνο τύχη, αυτό δεν είναι μόνο ψυχή, αυτό είναι και ΑΞΙΑ και ΔΟΥΛΕΙΑ και ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. Μόνο η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, η Μπενφίκα, η Αρσεναλ, η Μίλαν και η Νάπολι είναι πιο πάνω από το δημιούργημα του Γιοβάνοβιτς.

Από εμάς μόνο ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Δείτε πως κάλυψε το «Goal» την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ στους «8»

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ