aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο 3-5-2 του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ

Το 3-5-2 του ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ

Μία εκ των βασικών προϋποθέσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση των πιθανοτήτων προς την υλοποίηση των στόχων για οποιαδήποτε ομάδα, δεν είναι άλλη από τη συνέπεια στους εντός έδρας αγώνες. Να δείξει ότι ξέρει να εκμεταλλεύεται τον παράγοντα έδρα.

Για τον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, που «καίγεται» για επιστροφή μετά το 2019 στην κορυφή της πυραμίδας, το εν λόγω σκέλος εννοείται πως έχει ιδιαίτερη σημασία. Εξάλλου, στις σεζόν που κατακτούσε το ένα τρόπαιο μετά το άλλο, το ΓΣΠ αποτελούσε τον βατήρα εκτόξευσης.

Θα αντεπιτεθεί, άραγε, δίνοντας συνέχεια στις επιτυχίες απέναντι σε ΑΕΛ και Καρμιώτισσα, αντίπαλοι που θα τους υποδεχθεί στο πλαίσιο της 5ης και 6ης αγωνιστικής, αντιστοίχως; Η πρόσφατη νίκη επί του Ολυμπιακού αποτέλεσε μόλις την πρώτη στο τρέχον πρωτάθλημα για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή στο ΓΣΠ. Προηγήθηκαν, βλέπετε, οι αποτυχημένες προσπάθειες απέναντι σε Πάφος FC και Άρη.

Σκαλίζοντας λιγάκι πιο βαθειά τα αγωνιστικά πεπραγμένα των γαλαζοκιτρίνων, εύκολα διαπιστώνεται ότι στα τελευταία 10 ματς που έδωσαν στο ΓΣΠ, πάντοτε στο πρωτάθλημα, περπατούν και παραπατούν, με τον σχετικό πίνακα να είναι διαφωτιστικός. Από τον περασμένο Φεβρουάριο και δη το ντέρμπι με την Ανόρθωση, βγήκαν νικητές μόλις τρεις φορές, κόλλησαν στην ισοπαλία σε πέντε αναμετρήσεις και σε δύο γνώρισαν την ήττα. Σούμα; Πίστωσαν στο ταμείο 14 από τους 30 βαθμούς. Ούτε, δηλαδή, τους μισούς που διεκδίκησαν. Σκόραραν 12 φορές, αποτυγχάνοντας να συνδεθούν με το αντίπαλο σε τρία ματς. Αντιθέτως, δέχθηκαν 10 γκολ, διατηρώντας το μηδέν παθητικό σε δύο αναμετρήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ