aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤο 13άρι του Πρόδρομου Πετρίδη

Το 13άρι του Πρόδρομου Πετρίδη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ, συνειδητά έχουν θέσει ως προτεραιότητα, η πλειοψηφία των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών να μη υπερβαίνει τα 28 έτη και στο άμεσο πλάνο, στοχεύουν όπως αυτή η πολιτική θα έχει και συνέχεια, μειώνοντας τον μέσο όρο ηλικίας. Ενισχύθηκε το τμήμα σκάουτινγκ, ρίχνοντας όλο και περισσότερες ματιές στην κυπριακή αγορά στις νεαρές ηλικίες.

Είναι, βλέπετε, διαχρονική πολιτική να επενδύουν στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, κίνησαν τις διαδικασίες για την απόκτηση του 18χρονου Ανδρέα Κατσαντώνη, δύο σερί φορές καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής, κάτι που βεβαίως δεικνύει πολλά για την προοπτική του.

Με αυτά και με αυτά, την τελευταία τριετία, δηλαδή από την αγωνιστική περίοδο 2014-15 και εντεύθεν, ο ΑΠΟΕΛ προχώρησε στην προσθήκη 13 Κύπριων ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένου των δύο θητειών του Άλεξ Κωνσταντίνου.

Διαβάστε επίσης: Tο είπε και το έκανε: Oι «αρπαγές» του Πρόδρομου

Ένας αριθμός μεγάλος, με την ομάδα (και επί θητείας Πρόδρομου Πετρίδη) να συνεχίζει απτόητη την προσπάθεια να φέρει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» ό,τι καλύτερο υπάρχει από πλευράς νεαρών (διεθνών κυρίως) εγχώριων ταλέντων και όχι μόνο. Το πλέον σημαντικό είναι πως με εξαίρεση τους Κωνσταντίνο Μακρίδη και Γιώργο Μερκή, οι υπόλοιποι βρίσκονται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία. Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία είναι στα πρώτα έτη της δεκαετίας της ζωής τους.

Το ζήτημα, ασφαλώς, είναι το πώς αξιοποιούνται σε ένα ρόστερ πολυάριθμο και με έντονο συναγωνισμό όχι για μια θέση στην ενδεκάδα, αλλά στην αποστολή του εκάστοτε αγώνα. Γιατί, αναλύοντας στις γραμμές που ακολουθούν για τον κάθε παίκτη, εύκολα θα διαπιστώνει κανείς πως αρκετοί δεν κατάφεραν να καθιερωθούν και άλλοι το παλεύουν…

Διαβάστε επίσης: Βραζιλία… 20 χρόνια «προσφοράς» στον ΑΠΟΕΛ!

ΣΕΖΟΝ 2014-15

Νικόλας Ιωάννου: Ήταν έξι χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έμαθε πολλά πράγματα, τα οποία τον βοήθησαν να αγωνισθεί σε μια απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Βρίσκεται σε πολύ καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να προχωρήσει. Μετρά 35 συμμετοχές και 1 γκολ.

Άλεξ Κωνσταντίνου: Κατηφόρισε στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», κουβαλώντας πολύ καλή σεζόν αγωνιζόμενος στον Απόλλωνα. Διακρινόταν για το γρήγορο ξεπέταγμά του, την ταχύτητα και το ποδοσφαιρικό θράσος. Πέρασε από τραυματισμούς και δεν πήρε ευκαιρίες (1 συμμετοχή).

Γιώργος Εφραίμ: Αποτέλεσε μία εκ των ποιοτικότερων μετεγγραφών Κύπριων παικτών. Όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του με την Ομόνοια, ενήργησε αστραπιαία ο ΑΠΟΕΛ και κατάφερε να τον προσθέσει στο ρόστερ, πετυχαίνοντας διάνα με την επιλογή του (82 αγώνες, 28 γκολ).

Μ. Μπεχλιβάνης, Μ. Χαραλάμπους: Ο ΑΠΟΕΛ επένδυσε σε αυτούς, αφού είχαν κριθεί ότι είχαν το αγωνιστικό υπόβαθρο για να προχωρήσουν. Δεν είχαν παραστάσεις με την ανδρική ομάδα και ακολούθως, βρήκαν αλλού ποδοσφαιρική στέγη, συνεχίζοντας την καριέρα τους.

Διαβάστε επίσης: Το «πεπρωμένο» της φανέλας με το Νο 26

ΣΕΖΟΝ 2015-16

Κωνσταντίνος Μακρίδης: Ο «δολοφόνος», λένε, «επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος»! Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός, μετά από τη σεζόν 2007/2008, όταν έφυγε για τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ, επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ. Στα 33 του τότε χρόνια ο «κοντός», εκεί που το όνομά του «έπαιζε» για τον Απόλλωνα, είχε ντυθεί εκ νέου στα γαλαζοκίτρινα. (14 συμμετοχές στη δεύτερη θητεία, συνολικά με τον ΑΠΟΕΛ 121 αγώνες, 29 γκολ).

Γιώργος Μερκής: Από την πρώτη στιγμή που το όνομα του είχε πέσει στο τραπέζι, ο τότε προπονητής του ΑΠΟΕΛ Τιμούρ Κετσπάγια είχε δώσει το «ΟΚ», κρίνοντας πως διέπεται από εκείνα τα αγωνιστικά γνωρίσματα που είναι ικανά να ανεβάσουν τη στάθμη της αποτελεσματικότητας στην αμυντική γραμμή. Και δεν έπεσε έξω (59 αγώνες, 3 γκολ).

ΣΕΖΟΝ 2016-17

Κύπρος Χριστοφόρου: Οι καλές εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει στον Άρη, αποτέλεσαν το «διαβατήριό» του ώστε να μετακομίσει στον ΑΠΟΕΛ. Δεν πήρε τις ευκαιρίες που ήθελε (2 συμμετοχές) και δόθηκε εκ νέου στην ομάδα της Λεμεσού με τη μορφή δανεισμού.

Διαβάστε επίσης: Ο Πρόδρομος… μονάχα ξέρει

ΣΕΖΟΝ 2017-18

Αντρέας Μακρής: Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν πιστώσει στο ταμείο της αγγλικής Γουόλσολ 120.000 ευρώ και εξασφάλισαν τα δικαιώματα του νεαρού διεθνούς μεσοεπιθετικού. Είχε αγωνισθεί προηγουμένως σε Πάφο και Ανόρθωση. Έπαιξε σε 6 αγώνες, πετυχαίνοντας 3 γκολ.

Μηνάς Αντωνίου: Ο 23χρονος επιθετικός είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις αγωνιζόμενος στον Άρη (35 αγώνες, 7 γκολ) και προστέθηκε στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Όσες φορές χρειάστηκε να αγωνισθεί, απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει. Φάνηκε άτυχος με τον σοβαρό τραυματισμό.

Νεόφυτος Μιχαήλ: Ο νεαρός τερματοφύλακα αποκτήθηκε από τη Νέα Σαλαμίνα. Δόθηκε απευθείας δανεικός στον Άρη για να πάρει λεπτά συμμετοχής. Επιστρέφει φέτος και θα δοθεί εκ νέου σε άλλη ομάδα για να πάρει ευκαιρίες (11 αγώνες, 1 τέρμα).

ΣΕΖΟΝ 2018-19

Άλεξ Κωνσταντίνου: Επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ, μετά από καλή σεζόν που πραγματοποίησε στον Ερμή. Το συμβόλαιό του είναι διετούς διάρκειας μέχρι τον Μάιο του 2020 με τον Κύπριο ποδοσφαιριστή να παίρνει μία δεύτερη ευκαιρία στους πρωταθλητές ώστε να αποδείξει την αξία του.

Ανδρέας Κατσαντώνης: Ψηφίστηκε για δεύτερη σερί χρονιά καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής. Πέρασε στο παρελθόν από την ακαδημία ΑΠΟΕΛ. Στη λήξασα σεζόν, ο 18χρονος επιθετικός έπαιξε σε επτά αγώνες στην ανδρική ομάδα της Ομόνοιας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ