aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Ελληνικό Πρωτάθλημα | Ποδοσφαιρικά Νέα απο ΕλλάδαSUPERLEAGUE«Τι συμβαίνει με τον Ουζουνίδη; Οι προπονητικές του… μετοχές να πέφτουν διαρκώς»

«Τι συμβαίνει με τον Ουζουνίδη; Οι προπονητικές του… μετοχές να πέφτουν διαρκώς»

Αφιέρωμα στην πορεία του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό κάνει η ελλαδική ιστοσελίδα «to10.gr», η οποία αναφέρεται και στο πέρασμα του Ελλαδίτη προπονητή από τον ΑΠΟΕΛ, το οποίο κρίνεται ως αποτυχημένο.

Αναλυτικά:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ένας προπονητής που άφησε το… στίγμα του στον Παναθηναϊκό. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το κλαμπ, έβαλε «πλάτη» παρουσιάζοντας στον αγωνιστικό χώρο ένα αξιοπρεπές σύνολο. Μαχητικό και ιδιαίτερα υπολογίσιμο την πρώτη χρονιά.

Ο Εβρίτης τεχνικός βρέθηκε στον πάγκο των «πρασίνων» τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018. Στην πρώτη του χρονιά, το «Τριφύλλι» τα πήγε περίφημα, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση των playoffs (τρίτη στην κανονική διάρκεια), πίσω μόνο από την ΑΕΚ. Την επόμενη χρονιά, τα προβλήματα πολλαπλασιάστηκαν, με τον Παναθηναϊκό να κόβει 11ος το… νήμα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συνολικά, με τους «πράσινους» κατέγραψε 36 νίκες, 18 ισοπαλίες και 20 ήττες.

Άπαντες, είχαν μόνο καλό λόγο να πουν για τη δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, με το έργο που παρουσίασε στους «πράσινους» κέρδισε το εισιτήριο για τον πάγκο της τότε πρωταθλήτριας ΑΕΚ.

Όμως, δυόμιση χρόνια μετά το τελευταίο του ματς με το «τριφύλλι», ο Έλληνας κόουτς βρίσκεται εκ νέου σε αναζήτηση προπονητικής στέγης, καθώς πριν από λίγες μέρες αποτέλεσε παρελθόν και από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ.

Οδήγησε την ΑΕΚ στα αστέρια, αλλά…

Στον καιρό που βρέθηκε στην ΑΕΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πέτυχε με το… καλημέρα έναν πολύ μεγάλο στόχο της ομάδας. Οι «κιτρινόμαυροι» απέκλεισαν κατά σειρά τις Σέλτικ και Βίντι, με τον Εβρίτη τεχνικό να οδηγεί την Ένωση μετά από 12 χρόνια στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Ήταν μεγάλο το επίτευγμα. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Βέβαια, για να τα λέμε και όλα, ο Ουζουνίδης δεν είχε και την κατάλληλη στήριξη από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, που επί της ουσίας τον «κρέμασε» μεταγραφικά. Ο Έλληνας κόουτς περίμενε προσθήκες μέχρι και το… πάρα πέντε, ο μόνος που ήρθε ήταν ο Γιαννιώτας, με την ΑΕΚ να μένει «γυμνή» σε καίριες θέσεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν αρχικά δυνατά στο πρωτάθλημα, αλλά γρήγορα έμειναν από καύσιμα. Υπήρχε γκρίνια για το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα, με τα αποτελέσματα να μη βοηθούν τον Ουζουνίδη. Η εντός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ τον Φλεβάρη του 2019 ήταν η τελευταία πράξη του… δράματος, με τον Εβρίτη τεχνικό να αποτελεί παρελθόν απο τον κιτρινόμαυρο πάγκο μετά από 34 αγώνες.

Αποτυχημένη η νέα περιπέτεια στην Κύπρο

Τη σεζόν 2006-2007, ο Μαρίνος Ουζουνίδης βρέθηκε στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, κατακτώντας το πρωτάθλημα. Είναι ο μοναδικός του τίτλος μέχρι στιγμής και τον Φλεβάρη του 2020 (ένας χρόνος απουσίας από τους πάγκους) ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η δεύτερη θητεία του ξεκίνησε εντυπωσιακά, με τον ΑΠΟΕΛ να επικρατεί (4-1) του Απόλλωνα Λεμεσού. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη.

Στο νέο πρωτάθλημα, έκανε… ποδαρικό με δύο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα (ισοπαλία με Καρμιώτισσα, βαριά ήττα από ΑΕΚ Λάρνακα) με τους «γαλαζοκίτρινους» να μην πείθουν.

Ο πρόωρος αποκλεισμός στα προκριματικά του Europa League… έτριξε την καρέκλα του, με το τέλος να έρχεται λίγες μέρες μετά. Τρία σερί ματς χωρίς τρίποντο στο πρωτάθλημα, με την κυπριακή ομάδα να ανακοινώνει το διαζύγιο με τον Εβρίτη τεχνικό. Ο τελικός απολογισμός λέει και μαρτυρά πολλά. 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Μετά τον Παναθηναϊκό, ο Ουζουνίδης δοκίμασε την τύχη του σε δύο διαφορετικές ομάδες. Όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα, ο 52χρονος προπονητής δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία, με τις προπονητικές του… μετοχές να πέφτουν διαρκώς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ