aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΤι ήθελε να πει ο… ποιητής Κρίστιανσεν

Τι ήθελε να πει ο… ποιητής Κρίστιανσεν

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Στα νιάτα του ως ποδοσφαιριστής ήταν γνήσιος επιθετικός, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ενήργησε ως αμυντικός ο Τόμας Κρίστιανσεν. Δεν είναι σίγουρο ότι σκόραρε, αλλά έδιωξε από πάνω του ένα μεγάλο βάρος. Πρέπει να τον… ταλαιπωρούσε αρκετά.

«Εγώ θέλω να παραμείνω στον ΑΠΟΕΛ. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα και έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για μένα ο ΑΠΟΕΛ είναι η πρώτη επιλογή, αλλά η διοίκηση έχει τον τελευταίο λόγο», δήλωσε ο Δανός στη φιέστα των πρωταθλητών. Και κάτσε τώρα να ερμηνεύσεις τι ήθελε να πει ο… ποιητής Τόμας και γιατί το έκανε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Το σίγουρο είναι ότι έχει πετάξει την μπάλα στα πόδια της διοίκησης του Πρόδρομου Πετρίδη. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά στο κεφάλαιο επιλογής προπονητή, στα τέσσερα χρόνια που είναι το αφεντικό στον ΑΠΟΕΛ, ο Πρόδρομος δεν έπεσε έξω. Για την ακρίβεια, οι επιλογές του συνοδεύτηκαν με επιτυχίες. Τόσο εντός των τειχών, όσο και εκτός. Ουσιαστικά ο Κρίστιανσεν, αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι στο συγκεκριμένο «ματς», δεν έχει το πάνω χέρι.

Εξελίξεις, βέβαια, θα έχουμε από… Πέμπτης, μετά τον τελικό κυπέλλου. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι ένας νταμπλούχος προπονητής θα ήταν διαπραγματευτικά ισχυρότερος απ’ ό,τι μόνο πρωταθλητής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα στοιχημάτιζα ότι δεν ισχύει. Απλούστατα διότι, έχω την αίσθηση ότι η απόφαση για την παραμονή ή όχι του Δανού τεχνικού έχει παρθεί. Εδώ και αρκετό καιρό. Το μόνο που απομένει είναι να μάθουμε ποια θα είναι…

Περί Κρίστιανσεν ο λόγος και σίγουρα θα ‘χει να λέει (τουλάχιστον στους φίλους του…) και για τους κορυφαίους της σεζόν 2016–17. Κορυφαίος προπονητής της σεζόν 2015–16 ήταν ο Κρίστιανσεν, προφανώς επειδή οδήγησε την ΑΕΚ στη 2η θέση του πρωταθλήματος και στο κύπελλο αποκλείστηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου. Στη φετινή σεζόν, ο Κρίστιανσεν είναι πρωταθλητής, προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου και οδήγησε την ομάδα τους στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ! Κι όμως προπονητής της σεζόν αναδείχθηκε ο Σωφρόνης Αυγουστή.

Μάλλον δεν μετράει, πλέον, ούτε η… Ευρώπη. Στο παρελθόν μετρούσε και παραμετρούσε. Θα μου πείτε, μια ψηφοφορία είναι, δεν χάθηκε ο κόσμος. Πολύ σωστά. Στο κάτω-κάτω κι ο Σωφρόνης πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία. Θα ήταν καλό, όμως, αυτοί που ψηφίζουν (στη συγκεκριμένη περίπτωση οι προπονητές) να καλούνται να ψηφίσουν προσμετρώντας κάποια βασικά κριτήρια.

Κατά τα άλλα ο ΑΠΟΕΛ έχει… κακομάθει τους οπαδούς του. Όταν στη φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου κόβεις 7.500 εισιτήρια κι έχεις 8.000 εισιτήρια διαρκείας, πάει να πει ότι πάρα πολλοί οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων προτιμούν τον καναπέ! Κλασική συμπεριφορά Κυπραίου.

«Τρελαίνεται» με τα φώτα και τη χρυσόσκονη του Τσάμπιονς Λίγκ και του Γιουρόπα Λιγκ και γυρίζει την πλάτη ακόμη και σε σημαδιακές στιγμές. Οκέι, υπάρχει κορεσμός, ο αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ ήταν αδιάφορος, αλλά ένα χειροκρότημα το άξιζαν ο Κρίστιανσεν και οι παίκτες του. Δηλαδή, αν δεν ήταν ο Φερεντίνος και οι Ονιράμα, πόσοι θα πήγαιναν το Σάββατο στο ΓΣΠ;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ