aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘύμησες Αυγούστου 2009, θρύλε στο ΓΣΠ μπορείς (244 pics & vid)

Θύμησες Αυγούστου 2009, θρύλε στο ΓΣΠ μπορείς (244 pics & vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ΑΠΟΕΛ λύγισε απέναντι στην πιο φορμαρισμένη και σαφώς πιο έτοιμη Κοπεγχάγη, δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλό στο Τέλιο Παρκ και έτσι ο πρώτος αγώνας για τα πλεί οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τον βρήκε ηττημένο στη Δανία με 0-1 (43’ Πάβλοβιτς). Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

Αποτέλεσμα που θυμίζει την Αύγουστο του 2009, όταν ο ΑΠΟΕΛ είχε ηττηθεί στη Δανία, αλλά στον επαναληπτικό του ΓΣΠ κέρδισε με 3-1 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σαφώς τα δεδομένα με τότε είναι πολύ διαφορετικά, όμως, δεν παύει να υπάρχει πίστη στον ΑΠΟΕΛ για μία επανάληψη του προ εφταετίας επιτεύγματος του.

Αυτό μπορεί κανείς να το πιστοποιήσει στο γεγονός πως παρόλο που οι γαλαζοκίτρινοι είχαν ελάχιστες ευκαιρίες, αν είχαν λίγη περισσότερη τύχη μπορούσαν να… δραπέτευαν με την ισοπαλία, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κοεπγχάγη που μπορούσε να κερδίσει με 2-0 ή 3-0. Πλέον, ενόψει του επαναληπτικού σε μία ακριβώς εβδομάδα, ο θρύλος καλείται να παρουσιαστεί σοβαρός, βελτιωμένος και κυρίως προσεκτικός και με τον κόσμο στο πλευρό του σε ένα ΓΣΠ που θα… κοχλάζει, να πάρει την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίσς διασυλλογικής διοργάνωσης για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

NIC_8791

Όσον αφορά στο πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση, στο πρώτο μέρος η εικόνα παράπεμπε στο κυνήγι της γάτας με το ποντίκι, αφού η Κοπεγχάγη επιβεβαίωσε το εκπληκτικό της φορμάρισμα και την σαφώς καλύτερή ετοιμότητά της.

Οι Δανοί όχι μόνο ήταν ανώτεροι σε όλο το 90λεπτο, αλλά απώλεσαν και διψήφιο αριθμό ευκαιριών, με τον ΑΠΟΕΛ να μην μπορεί να κάνει ούτε μία οργανωμένη επίθεση. Η υπεροχή των παικτών του Σολμπάκεν, καρποφόρησε λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ο Πάβλοβιτς δέχθηκε μπαλιά από 40’ μέτρα (απ’ τον Ντιλέινι), ο Αστίθ δεν μπόρεσε να τον αποτρέψει να μπει στην περιοχή και ο επιθετικός της Κοπεγχάγης, αφού ντρίμπλαρε και τον Βάτερμαν, πλάσαρε εύστοχα στα δίκτυα.

NIC_8917

Αυτά ήταν και τα δεδομένα που ίσχυσαν στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε κάπως βελτιωμένος στα αρχικά στάδια, αλλά μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, η Κοπεγχάγη ήταν ανώτερη. Μάλιστα, στο 71’ βρέθηκε μία ανάσα από ένα δεύτερο γκολ, αλλά το δοκάρι στάθηκε σύμμαχος των γαλαζοκίτρινων σε προσπάθεια του Βέρμπιτς.

Η ανωτερότητα των Δανών, ωστόσο, δεν στέρησαν από τον ΑΠΟΕΛ το δικαίωμα της πίστης για ένα γκολ. Σε δύο περιπτώσεις, μία με τον Γιαννιώτα και μία με τον Ντε Καμάργκο, η ατυχία και ο Όλσεν αντίστοιχα στάθηκαν εμπόδιο στους γαλαζοκίτρινους του Κρίστιανσεν να ισοφαρίσουν. Παράλληλα, όμως, είχε και στο τέλος μία σπουδαία ευκαιρία η Κοπεγχάγη με τον Ντιλέινι, με τους γαλαζοκίτρινους να θεωρούνται και τυχεροί παράλληλα που δεν έφυγαν από το Πάρκεν με μεγαλύτερης έκτασης ήττα.

NIC_8713

Κοπεγχάγη (Στάλε Σόλμπακεν): Όλσεν, Ογκούστινσον, Ε. Γιόχανσον, Κβιστ, Βέρμπιτς (88’ Γκρέγκους), Ντιλέινι, Σαντάντερ, Άνκερσεν, Πάβλοβιτς (67’ Κορνίλιους), Μ. Γιόργκενσεν, Φαλκ (79’ Τούτου).

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Αστίθ, Καρλάο (47’ Μερκής), Αλεξάνδρου, Γιαννιώτας, Βινίσους, Μοράις, Εφραίμ (56’ Βάντερ), Ορλάντι, Σωτηρίου (75’ Ντε Καμάργκο).

Σκόρερ: 43’ Πάβλοβιτς.

Κίτρινες: 7’ Φαλκ / 29’ Ορλάντι, 52’ Μοράις.

Αποβολές: —.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία).

A’ βοηθός: Ρόμαν Σλίσκο (Σλοβάκος).

Β’ βοηθός: Ίβο Νάτβορνικ (Τσεχία).

Τέταρτος: Τομάς Μόκρους (Τσεχία).

Επιπρόσθετοι: Πετρ Αρντελεάνου και Κάρελ Χρούμπες (Τσεχία).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ