aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘρύλος under pressure

Θρύλος under pressure

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Με το άνοιγμα της μετεγγραφικής περιόδου, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχασε λεπτό και ανακοίνωσε τα… αναμενόμενα. Μίκαελ Ποτέ και Χέσους Ρουέδα! Με τον τρόπο αυτό οι πρωταθλητές πρόλαβαν και έκλεισαν δυο μεγάλα κεφάλαια σε ότι αφορά την ενίσχυση της ομάδας για τη νέα σεζόν. Δυο θέσεις στις οποίες οι γαλαζοκίτρινοι -με την αποχώρηση των Αστίθ, Πιέρου και Μπαράλ- είχαν άμεση ανάγκη από ποιοτικές λύσεις. Ο μεν Ποτέ, κατά τη θητεία του στην Τουρκία στην Άδανα Ντεμίσπορ πέτυχε 40 γκολ σε 60 αγώνες, ενώ αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας (με 17 γκολ), επιδόσεις που αποτελούν και τα διαπιστευτήρια του.

Το δεύτερο μετεγγραφικό απόκτημα των πρωταθλητών, ο Χέσους Ρουέδα, έρχεται από την Μπέιταρ Ιερουσαλήμ, η οποία έκανε αγώνα για να τον κρατήσει στο ρόστερ της, πλην όμως ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός, προτίμησε τον ΑΠΟΕΛ και φυσικά την πρόκληση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα δύσκολα για τους γαλαζοκίτρινους και πιο συγκεκριμένα για τον Μάριο Μπέιν και τον Χουάνχο Λορένθο τώρα αρχίζουν!

Όπως φάνηκε από την περσινή περίοδο ο ΑΠΟΕΛ χρειάζεται ενίσχυση σε όλες σχεδόν τις θέσεις και οι τρεις πρόσφατες ανακοινώσεις (Ρόμο, Ρουέδα και Ποτέ) ήταν αναμενομένες. Πέραν τούτου οι υπεύθυνοι του προγραμματισμού, μαζί με το τεχνικό τιμ καλούνται να αποφασίσουν ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν. Κι αυτό είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για τους πρωταθλητές.

Θεωρητικά και μόνο θεωρητικά οι γαλαζοκίτρινοι έχουν τον βασικό κορμό στον οποίο θα στηρικτούν για να «χτίσουν» τον ΑΠΟΕΛ επόμενης μέρας. Μια δεκάδα ποδοσφαιριστών μπορούν να τραβήξουν το κουπί, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο (Βάντερμαν, Μιλάνοφ, Ιωάννου, Μερκής, Λάγο, Βινίσιους, Μοράις, Αρτυματάς, Εφραίμ, Βάντερ, Αλωνεύτης), συν οι όποιες προσθήκες γίνουν, ο ΑΠΟΕΛ θα κυνηγήσει το όνειρο μιας τέταρτης συμμετοχής σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για να διατηρήσει τα κεκτημένα εντός των τειχών.

Η αποστολή του βέβαια, μόνο εύκολη δεν θα είναι αφού πέρα από το ότι ο ανταγωνισμός θα είναι το ίδιο ή και ακόμα πιο έντονος τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο εσωτερικό, όπως λέει και η λαϊκή μας ρήση, «όσο δύσκολο είναι να ανέβεις στην κορυφή, ακόμα πιο δύσκολο είναι να διατηρηθείς εκεί». Στον ΑΠΟΕΛ πάντως τα τελευταία πέντε χρόνια έμαθαν τον τρόπο και το πώς και τα καταφέρνουν περίφημα. Η νέα σεζόν θα είναι αρκούντως ενδεικτική, αν οι γαλαζοκίτρινοι θα επεκτείνουν την κυριαρχία τους ή αν θα σταματήσει το σερί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ