aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘρύλος και στα πολύ δύσκολα!

Θρύλος και στα πολύ δύσκολα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Μετά την ήττα από την ΑΕΛ και τη σφαλιάρα από την Αστάνα στο Καζακστάν, η αλήθεια είναι πως η ανάγκη του ΑΠΟΕΛ να ξεσπάσει και των παικτών του να «ξεμπουκώσουν» ήταν όχι απλά μεγάλη, αλλά τεράστια.  Αισθάνθηκαν πως είχε πληγεί ο (ποδοσφαιρικός) εγωισμός τους. Και πέτυχαν τη σχεδόν τέλεια αντίδραση. Αποδείχθηκαν εφτάψυχοι για μία ακόμη φορά, στέλλοντας παραλλήλως μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις!

Όταν σφίγγει η θηλιά στο λαιμό του Θρύλου, έχει αποδείξει πλειστάκις πως αντιδρά δυναμικά, παρασύροντας ό,τι βρει στο διάβα του. Επιτίθεται, βγάζει χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν περιμένει στωικά τη μοίρα του. Όταν οι πρωταθλητές βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, επιστρέφουν δυναμικά, παλεύουν, δεν κάνουν πίσω σε καμία στιγμή, φανερώνοντας αστείρευτες αντοχές που τους επιτρέπουν να… περπατήσουν ακόμη και στην πιο δύσβατη διαδρομή, καρφώνοντας τη σημαία στην κορυφή.

Γιατί δεν είναι και λίγο πράγμα, από τις 24 Νοεμβρίου που είχαν αναμετρηθεί με την Αστάνα, να δώσουν μέχρι προχθές πέντε ματς, το ένα πιο δύσκολο από το άλλο, και να καταγράφουν πρωτιά τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στον 2ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Να μετρούν τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, πετυχαίνοντας 10 γκολ και μόλις τα μισά παθητικό. Και όλα αυτά σε ένα αγωνιστικό πρόγραμμα που περιλάμβανε πέντε «καυτές» αναμετρήσεις σε διάστημα 19 ημερών.

Στο ντέρμπι με την Ανόρθωση έφτασε με το σπαθί του στην επιτυχία ο ΑΠΟΕΛ, έβγαλε με τρίποντο από το καλεντάρι άλλη μια επικίνδυνη αποστολή μετά τις νίκες απέναντι σε Ομόνοια, Ολυμπιακό και απέδειξε ότι παρά τις όποιες αδυναμίες του είναι πολύ «σκληρός» για να χάσει τον προσανατολισμό του. Ο ΑΠΟΕΛ, παρότι προερχόταν από απαιτητικό 90λεπτο, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα, πίεσε πολύ από τις πτέρυγες, έβγαλε διάθεση και ενέργεια.

Απέδειξε πως είναι καλοδουλεμένη και ισχυρή ομάδα, με σφιχτή και καλά οργανωμένη άμυνα, καλές κινήσεις στον χώρο και ξέρει να εξαπολύει επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Δεν σταμάτησαν οι παίκτες να προσπαθούν και προχθές με την Ανόρθωση, να επιτίθενται, να διεκδικούν το τρίποντο, ακόμη κι όταν η κούραση άρχισε να τους καταβάλλει. Ακόμη κι όταν έδωσαν δικαιώματα στην αντίπαλο να τους απειλήσει. Ο επιμένων νικά κι αυτό συνέβη (και) προχθές με τον ΑΠΟΕΛ.

Οι επιτυχίες απομακρύνουν την όποια πίεση υπήρχε στον Κρίστιανσεν. Η θέση του Δανού προπονητή ενισχύθηκε και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο αν οι πρωτευουσιάνοι βγάλουν τη χρονιά με νίκες, το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στον Ερμή (εκτός έδρας) και την επόμενη Τετάρτη απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα (εντός έδρας).

Ο… ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ

Αστάνα* 1-2

Απόλλων 1-1

Ομόνοια 4-1

Ολυμπιακός Π. 2-0

Ανόρθωση 2-1

(*εκτός έδρας)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ