aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘρύλος, διπρόσωπος, αλλά πεντάσφαιρος! (pics)

Θρύλος, διπρόσωπος, αλλά πεντάσφαιρος! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε του Άρη με 5-2, σε έναν αγώνα με πολλές φάσεις, επτά γκολ, δύο πέναλτι και δύο δοκάρια, και με την τρίτη του συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στην κορυφή. Οι γαλαζοκίτρινοι δυσκολεύτηκαν στο πρώτο ημίχρονο (2-2), αφού στα δύο γκολ που πέτυχαν, απάντησε ο Άρης, αλλά από το γκολ του Ντε Καμάργκο στο 46’ και έπειτα είχαν ένα εύκολο έργο στο (άδειο λόγω τιμωρίας) ΓΣΠ. Τα υπόλοιπα γκολ του ΑΠΟΕΛ πέτυχαν οι Μοράις (3’, 69’, και τα δύο με πέναλτι) και Εμπεσίλιο (83’), ενώ ο Ντε Καμάργκο είχε βάλει άλλο ένα γκολ στο 29’. Τα γκολ του Άρη πέτυχαν οι Ενγκολόκ (24’) και Ιονίτσα (35’).

Μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε μετά από τράβηγμα του Φράγκου στον Σάλαϊ εντός της περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μοράις και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Νουρεντινόσκι. Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν μία πολύ καλή ευκαιρία στο 18’ με τον Ντε Καμάργκο, ο οποίος βρέθηκε μόνος με την εστία, μετά από σέντρα του Σάλαϊ, αλλά έστειλε την μπάλα έξω. Ο Ενγκολόκ βρήκε χώρο στο 24’, έκανε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή του ΑΠΟΕΛ, και έστειλε την μπάλα στο παράθυρο της εστίας του Πέρεθ, ισοφαρίζοντας για τον Άρη.

Η απάντηση του ΑΠΟΕΛ ήταν άμεση, αφού στο 29’ ο Ντε Καμάργκο με κεφαλιά, μετά από σέντρα ακριβείας του Ορ, έκανε το 2-1. Ο Άρης ισοφάρισε για δεύτερη φορά στο 35’ με τον Ιονίτσα, όταν μετά από μπαλιά του Μουλόπουλου και άστοχη έξοδο του Πέρεθ, η μπάλα έφτασε σε αυτόν και έστειλε από πλάγια θέση την μπάλα στα δίκτυα. Η ελαφρά ταξιαρχία είχε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 44’, με την κεφαλιά του Μαραγκουδάκη, μετά από άστοχη έξοδο του Πέρεθ, να βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του ΑΠΟΕΛ.

Νωρίς κτύπησε και στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ, με τον Ντε Καμάργκο να κάνει στο 46’, με ένα σουτ από πλάγια θέση, μετά από ασίστ του Εμπεσίλιο το 3-2. Στη συνέχεια οι γαλαζοκίτρινοι είχαν ένα δοκάρι στο 55’, όταν το μακρινό σουτ του Εμπεσίλιο βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Νουρεντινόσκι. Στο 68’ ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε άλλο ένα πέναλτι, μετά από ανατροπή του Ενγκολόκ στον Σάλαϊ, το οποίο εκτέλεσε και πάλι εύστοχα ο Μοράις ένα λεπτό μετά. Ο Εμπεσίλιο με ένα ωραίο σουτ, λίγο έξω από την περιοχή στο 83’ διαμόρφωσε το τελικο 5-2.

Στην επόμενη αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ θα υποδεχθεί την Αλκή στο ΓΣΠ (7/1), ενώ ο Άρης θα αγωνιστεί στο Τσίρειο απέναντι στην Δόξα (8/1).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πέρεθ, Αντωνίου (46’ Μπερτόλιο), Βούρος, Μοράις, Μερκής, Ορ, Σόουζα, Ζαχίντ (74’ Εφραίμ), Σάλαϊ (80’ Αλεξάντρου), Εμπεσίλιο, Ντε Καμάργκο.

Άρης (Γιάννης Χριστόπουλος): Νουρεντινόσκι, Α. Κυριάκου, Μουλόπουλος, Μαμμίδης, Ευσταθίου, Ράντου (65’ Γιούσεφ), Ενγκολόκ (74’ Παναγή), Παχίπης, Φράγκος, Ιονίτσα, Μαραγκουδάκης (46’ Πάγκαλος).

Σκόρερ: 3’ (πεν.), 69’ (πεν.) Μοράις, 29’, 46’ Ντε Καμάργκο, 83’ Εμπεσίλιο / 24’ Ενγκολόκ, 35’ Ιονίτσα.

Κίτρινες: Εμπεσίλιο / Φράγκος (3η).

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

Βοηθοί Διαιτητές: Παύλος Γεωργίου και Γιώργος Σάββα.

Τέταρτος: Γιάννης Αναστασίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ