aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘρύλος από πολύ σκληρό μέταλλο

Θρύλος από πολύ σκληρό μέταλλο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Γι΄ άλλη μια φορά ο ΑΠΟΕΛ απέδειξε πως ξέρει αυτές τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στη Χάποελ Μπερ Σεβά και ουσιαστικά με την πλάτη στον τοίχο (Μπεν Μπεσάντ 19΄), στο δεύτερο μέρος ανίχνευσε το μονοπάτι που οδηγεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Όχι μόνο έφερε το ματς στα ίσα (Καζού 64΄), αλλά σφράγισε πανηγυρικά το εισιτήριο με άλλα δύο τέρματα του Σόουζα (79΄, 90+3΄). Κέρδισε εν τέλει με 3-1 και με συνολικό σκορ 5-3 βρίσκεται στον προθάλαμο των ομίλων, εκεί όπου θα βρει μια γνώριμή του, την Αστάνα, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο ΓΣΠ την ερχόμενη Πέμπτη.

Η αλήθεια είναι πως χθες στο στάδιο της πρωτεύουσας δοκιμάστηκαν τα όρια και οι αντοχές των γαλαζοκιτρίνων μέχρι να βρουν τον δρόμο προς την πολυπόθητη Ιθάκη. Ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, διάστημα όπου η νευρικότητα και ανούσιες ατομικές ενέργειες ήταν το κύριο χαρακτηριστικό τους. Σε αυτό ρόλο ασφαλώς και έπαιξε το γκολ που δέχθηκαν, στην πρώτη φορά που οι Ισραηλινοί είχαν πατήσει στην περιοχή τους, με την αδράνεια της αμυντικής γραμμής να έβγαζε μάτια.

Η ομάδα του Μπαλταζάρ προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της μετά το γκολ που δέχθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα, κυκλοφόρησε την μπάλα, αλλά μέχρι εκεί. Ο Ζαχίντ αδυνατούσε να κάνει τα βασικά και ο «Ντέβι» που αποτέλεσε τον επιθετικό κορυφής, γυρόφερνε έξω από το αντίπαλο κουτί. Οι πλείστες ενέργειες των πρωταθλητών μας σταματούσαν έξω από την αντίπαλη περιοχή. Δύο ήταν όλες κι όλες οι κραυγαλέες ευκαιρίες, αυτές με τον Σάλαϊ (16΄) και τον Ντε Βινσέντι (31΄). Μάλιστα, από το 30ο λεπτό έως το τέλος του πρώτου μέρους, η Χάποελ ήλεγξε το παιχνίδι και το έφερε στα δικά της μέτρα, χωρίς όμως να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή του Βάτερμαν.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπήκε αποφασιστικά και σε δύο φάσεις κινδύνεψε να δεχθεί δεύτερο τέρμα (Εζρά 47΄, Μπεν Μπεσάντ 49΄). Έστω και από σπόντα, ο Καζού ισοφάρισε (η μπάλα σε πλασέ του κόντραρε στο πόδι του Ογκού) και λεπτά μετά «μίλησε» ο Μπαλταζάρ. Στη θέση του Ζαχίντ πέρασε τον Γκέντσογλου και αυτομάτως ο Σόουζα επωμίσθηκε ρόλο κρυφού κυνηγού. Και ο Βραζιλιάνος «μυρίστηκε» δύο φάσεις, σκόραρε ισάριθμες φορές γνωρίζοντας την αποθέωση.

Ο ΑΠΟΕΛ, εν κατακλείδι, δικαίως πέρασε το εμπόδιο της Χάποελ με βάση την εικόνα των δύο 90λέπτων, αλλά καλείται να βελτιωθεί περισσότερο, ιδιαίτερα αμυντικά, γιατί η Αστάνα προφανώς είναι σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση και το εμπόδιο μάλλον θα είναι μεγαλύτερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ