aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘρύλος, 952 μέρες «φαγούρας»

Θρύλος, 952 μέρες «φαγούρας»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Επειδή ο ΑΠΟΕΛ «δάμασε» τον Ολυμπιακό Πειραιώς μέσα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», κάνοντας όλη την Ευρώπη να «παραμιλά» για τον άθλο του, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα βάλει… άκοπα στην τσέπη τους τρεις βαθμούς (και) στο σημερινό παιχνίδι απέναντι στη Δόξα. Έστω και η αντίπαλος δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη δυναμική της ομάδας του Πειραιάς. Έστω και αν ο Θρύλος αγωνίζεται μέσα στο «άντρο» του.

Ξέχωρα από τις παγίδες που ελλοχεύει η μετάβαση από τα ευρωπαϊκά στα κυπριακά παιχνίδια, η Δόξα έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που μπορούν να τιμωρήσουν. Για να επιβληθούν οι γαλαζοκίτρινοι, εξυπακούεται ότι επιβάλλεται όσοι παίκτες ρίξει ο Τόμας Κρίστιανσεν στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου της πρωτεύουσας να αγωνισθούν με βάση τις πραγματικές δυνατότητές τους, να επιβάλουν τα δικά τους «θέλω», υλοποιώντας εν τέλει το σύνολο τον στόχο του. Γιατί η πέμπτη νίκη ή αν το προτιμάτε η συγκομιδή 16 βαθμών σε έξι αγωνιστικές είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος.

Δεν θέλει, βλέπετε, αρκετά για να στραβώσει ένα ματς και μετά να τρέχεις προσπαθώντας να σώσεις ό,τι σώζεται. Και στον ΑΠΟΕΛ έχουν πικρές, πολύ πικρές θύμησες από τις δύο αμέσως προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους απέναντι στη Δόξα, χάνοντας στο ΓΣΠ συνολικά πέντε βαθμούς. Πριν από δύο χρόνια «κόλλησαν» στην ισοπαλία (0-0) και την περασμένη σεζόν ηττήθηκαν με 1-2.

Ο Σωτηρίου στο 68΄ είχε «απαντήσει» στο γκολ του Εντμάρ (9΄) και τον επίλογο είχε γράψει ο Παουλίνιο με εκτέλεση πέναλτι στο 90’+5, προκαλώντας σεισμικές δονήσεις στο οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ. Με αυτά και μ’ αυτά πέρασαν 952 μέρες από την τελευταία νίκη στο ΓΣΠ απέναντι στη Δόξα σε αγώνα πρωταθλήματος. Αυτή καταγράφηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2014, όταν οι γαλαζοκίτρινοι επιβλήθηκαν με 5-1, με τον Αλωνεύτη να πετυχαίνει τρία γκολ και ο Μαντούκα δύο.

Όσον αφορά στην προϊστορία, κατά την τελευταία δεκαετία αυτή είναι υπέρ των μόνιμων πρωταθλητών Κύπρου από το 2013. Σε οκτώ αναμετρήσεις μετρούν έξι νίκες και όπως προαναφέραμε μια ισοπαλία και μια ήττα. Στις πλείστες φορές ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε εύκολα. Για να ακριβολογούμε στις τέσσερις εξ αυτών, ενώ στα αξιοσημείωτα περνά το γεγονός ότι όποτε κέρδισε, παραβίασε την αντίπαλη εστία τρεις φορές και σε μία πέντε. Στο διάστημα που αναφερόμαστε έστειλε συνολικά 21 φορές την μπάλα στο βάθος της εστίας της Δόξας και μάζεψε το τόπι από το δικό του πλεκτό εννέα φορές.

Κατά την τρέχουσα σεζόν ο ΑΠΟΕΛ είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ και αναμφιβόλως θέλει να διευρύνει το σερί του. Οφείλει να μπει αποφασιστικά από το πρώτο λεπτό, λοιπόν, να πιάσει από το… λαιμό την αντίπαλο, αφαιρώντας όσο γίνεται πιο νωρίς όποιες πιθανότητες θα συγκεντρώνει για να «τσιμπήσει» το βαθμολογικό όφελος μέσα στο «σπίτι» του. Από αυτόν θα εξαρτηθεί εν ολίγοις η έκβαση της αναμέτρησης.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ

ΣΕΖΟΝ ΣΚΟΡ
2015-16 1-2
2014-15 0-0
2013-14 5-1
2012-13 3-1
2011-12
2010-11 3-1
2009-10 3-0
2008-09 3-2
2007-08 3-2
2006-07

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ