aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘρυλικό σχέδιο απόδρασης

Θρυλικό σχέδιο απόδρασης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στο Τρόντχαϊμ χτυπά δυνατά η καρδιά του ΑΠΟΕΛ, εκεί όπου θα προσπαθήσει απόψε να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Απέναντι στη Ρόζενμποργκ, την πρωταθλήτρια ομάδα της Νορβηγίας, επιβάλλεται να φτάσει στο ύψος μιας πολύ καλής εμφάνισης, ικανή να φρενάρει τον ρυθμό που θα θελήσει η αντίπαλος να επιβάλει στον αγωνιστικό χώρο του Λέρκενταλ, φτάνοντας εν τέλει στο ζητούμενο. Οι γαλαζοκίτρινοι υπερτερούν σε εμπειρία, πλην όμως αν δεν καταφέρουν να τη διανθίσουν με πολλά άλλα στοιχεία, ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος να μπουν σε περιπέτειες.

«Πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και να δώσουμε το κάτι παραπάνω έτσι ώστε να φτάσουμε στον στόχο», το μήνυμα που στέλνει ο Τόμας Κρίστιανσεν στους παίκτες του. Γνωρίζει ότι  τα ματς σε τέτοια φάση της διοργάνωσης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το σε τι ημέρα θα βρεθεί η κάθε ομάδα και ιδιαιτέρως του βαθμού αντίδρασης απέναντι σε κάθε δυσκολίας που θα αναδυθεί κατά τη διάρκεια του ματς. Η οξυδέρκεια και προπάντων η ταχεία λύση των γρίφων διαδραματίζουν σημαντικότατο ρόλο. Όπως έχει ο ΑΠΟΕΛ τις αδυναμίες του, έχει και η Ρόζενμποργκ τις δικές της.

Ο Δανός προπονητής έχει κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του ώστε να είναι πνευματικά και σωματικά οι παίκτες του σε ένα πολύ καλό επίπεδο έτσι ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα που οδηγεί στο επόμενο στάδιο. Δηλαδή, τη διασφάλιση ευρωπαϊκών αγώνων έως τα μέσα Δεκεμβρίου καθώς θα κλειδωθεί αυτομάτως η είσοδος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ταυτοχρόνως, θα δοθεί η ευκαιρία να «χτυπήσει» ο σύλλογος την πρόκριση στα χρυσοφόρα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ένας εκ των Πάρντο, Βάτερμαν θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον πρώτο να έχει το προβάδισμα και στην τετράδα της άμυνας θα είναι από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Αλεξάνδρου. Το πιθανότερο είναι να δούμε τον ΑΠΟΕΛ να παρατάσσεται με δύο ανασταλτικούς μέσους.

Δηλαδή, δίπλα από τον Μοράις θα είναι ο Βινίσιους, λίγο πιο μπροστά τους θα κινείται ο Ντε Βινσέντι και στην κορυφή της επίθεσης ο Σωτηρίου. Τέλος, όσον αφορά στις πτέρυγες δύο εκ των Εφραίμ, Γιαννιώτα και Βάντερ θα πάρουν φανέλα βασικού, με τους δύο πρώτους να θεωρούνται οι επικρατέστεροι.

** Ο σημερινός αγώνας θα διεξαχθεί στο Lerkendal Stadion του Trondheim, χωρητικότητας 21405 θέσεων και θα αρχίσει στις 20:15 με τηλεοπτική μετάδοση από τη Cytavision Sports +1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ