aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΘορυβώδης «γαλαζοκίτρινη» απόδραση (pics & vid)

Θορυβώδης «γαλαζοκίτρινη» απόδραση (pics & vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Ο ΑΠΟΕΛ αν και δυσκολεύτηκε έως έναν βαθμό, έκανε τα δύσκολα – εύκολα προς το τέλος της αναμέτρησης με τη Νέα Σαλαμίνα και κέρδισε με εμφαντικό τρόπο. Αποτέλεσμα; 4-0! (δείτε εδώ το live της αναμέτρησης).

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν ελαφριά υπεροχή, τις λύσεις να αντισταθούν σε όσες περιπτώσεις πίεσαν οι ερυθρόλευκοι και χάρις στα υψηλά ποσοστά ευστοχίας τους, πέτυχαν τέσσερα τέρματα με τους Σωτηρίου (27’, 79’), Ντε Καμάργκο (84’) και Εφραίμ (90’) και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη. Επιτυχία η οποία ασφαλώς ανεβάζει το ηθικό των παικτών του ΑΠΟΕΛ ενόψει της εξαιρετικά δύσκολης συνέχειας σε Κύπρο και Ευρώπη.

Καλός ήταν ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΑΠΟΕΛ να αρχίζει δυναμικά, στη συνέχεια να πιέζει η Σαλαμίνα και μέχρι την ολοκλήρωση του 45λεπτου είδαμε έναν ισοζυγισμένο αγώνα. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν η ομάδα η οποία σημείωσε τις πιο αξιόλογες φάσεις, ενώ ευτύχισε να προηγηθεί στο σκορ με ένα ωραίο σουτ του Σωτηρίου στο 27’ έπειτα από φάουλ του Γιαννιώτα.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο ΑΠΟΕΛ διατήρησε το υπέρ του σκορ, αλλά εάν οι επιθετικοί της Σαλαμίνας είχαν λίγη περισσότερη τύχη, μπορούσαν να πετύχουν έστω ένα γκολ, ενώ είχαν και οι γαλαζοκίτρινοι κάποιες καλές φάσεις για να πετύχουν δεύτερο γκολ.

Στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι έδειχναν αποφασισμένοι να κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ήταν ιδιαίτερα κινητικοί, αλλά οι προσπάθειές τους ήταν ανούσιες. Αυτό εν αντιθέσει με τους γαλαζοκίτρινους οι οποίοι εκεί που ανέβασαν τον ρυθμό τους σημείωσαν άλλα τρία γκολ και έκοψαν σύριζα τα φτερά των γηπεδούχων.

Στο 79’ μετά από κόντρα στο δοκάρι σε προσπάθεια του Τσαμπούρη να αφήσει στον Βεσελόφσκι με το στήθος, η μπάλα κατέληξε στον Σωτηρίου ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει με πλασέ, ενώ το τρίτο τέρμα της ομάδας του Κρίστιανσεν πέτυχε ο Ντε Καμάργκο ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα και μάλιστα με ωραίο τρόπο στο 84’ έπειτα από ατομική ενέργεια και ντρίπλα στον Τσίνα (προηγήθηκε σέντρα του Βινίσιους).

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Εφραίμ με πλασέ εντός περιοχής στο 90’ μετά από ωραία ασίστ του Ντε Καμάργκο. Το 4-0, ήταν και το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο διαιτητής του αγώνα, Γιώργος Νικολάου, ήταν κοντά στις φάσεις και οι πλείστες υποδείξεις του ήταν σωστές. Αν και θα μπορούσε να βγάλει περισσότερες φορές την κάρτα από το τσεπάκι του, σε αδρές γραμμές τα πήγε καλά. Χωρίς το μεγάλο λάθος έβγαλαν το 90λεπτο και οι βοηθοί διαιτητές.

Το ντεμπούτο και το πρόστιμο

Δύο παίκτες, ένας σε κάθε ομάδα, έκαναν ντεμπούτο. Ο Νεάγκου από πλευράς Σαλαμίνας και ο Λάγο από πλευράς ΑΠΟΕΛ. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως ο Κρίστιανσεν παρέταξε την ομάδα του μόνο με έναν Κύπριο στην ενδεκάδα και βάσει των κανονισμών της ΚΟΠ, ο ΑΠΟΕΛ θα πληρώσει 1.500 ευρώ πρόστιμο.

Νέα Σαλαμίνα (Εουτζέν Νεαγκόε): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Κούσουλος, Άντονιτς, Τσίνα, Μάατσι, Νεάγκου, Σκοπελίτης (60’ Τσούριουριτς), Α. Κωνσταντίνου (46’ Πεδρίτο), Αβελάιρας (78’ Κολοκούδιας), Μακρίεφ.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Καρλάο, Αστίθ, Λάγο, Γιαννιώτας, Βινίσιους, Μοράις, Βάντερ (56’ Εφραίμ), Ορλάντι (64’ Μπερτόλιο), Σωτηρίου (80’ Ντε Καμάργκο).

Στάδιο: «Dimco Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Σκόρερ: 27’, 79’ Σωτηρίου, 84’ Ντε Καμάργκο, 90’ Εφραίμ.

Κίτρινες: 25’ Μακρίεφ, 54’ Τσίνα, 82’ Κολοκούδιας / 74’ Μπερτόλιο, 13’ Καρλάο.

Αποβολές: -.

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός: Χρίστου Αριστείδης.

Β’ Βοηθός: Ιωάννου Αθηνόδωρος.

4ος: Νεοφύτου Νεόφυτος.

Παρατηρητής: Πεκρής Γιώργος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ